Οι ΗΠΑ εναντίον της Billie Holiday

Δημοσίευση: 2 Ιουλίου 2020, 19:20
Συντάκτης:

Mετά το πολύ ενδιαφέρον «Precious» και τα υπερεκτιμημένα και αποτυχημένα «Paperboy» & «Butler», ο άνισος Λι Ντάνιελς επιστρέφει στα σκηοθετικά του καθήκοντα έπειτα από 7 χρόνια, με μια ταινία που θα βασιστεί σε σενάριο της βραβευμένης με Πούλιτζερ Σούζαν-Λόρι Παρκς και θα αφορά στην συγκλονιστικότερη ίσως τζαζ τραγουδίστρια όλων των εποχών, την Billie Holiday.

<a href="/nea/festival-kannon-2020-o-spaik-li-proedros-kritikis-epitropis/61957">Φεστιβάλ Καννών 2020: Ο Σπάικ Λι Πρόεδρος Κριτικής Επιτροπής</a>ΣΧΕΤΙΚΑΦεστιβάλ Καννών 2020: Ο Σπάικ Λι Πρόεδρος Κριτικής Επιτροπής

Το "USA vs Billie Holiday" (που μοσχοπουλήθηκε στην Paramount στην online αγορά των φετινών Καννών) δεν θα πρόκειται όμως για μια τυπική βιογραφία, αλλά για μια ταινία για την μανία των αμερικανικών αρχών να στοχοποιήσουν την θρυλική ερμηνεύτρια που εκτός από την αξέχαστη καριέρα της, διατυμπάνιζε με την παραμικρή ευκαιρία (που της έδινε η δημοσιότητά της) την υποστήριξή της στο κίνημα της φυλετικής ισότητας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η στάση της ενόχλησε, με αποτέλεσμα το FBI και η Δίωξη Ναρκωτικών να ξεκινήσουν μια προσπάθεια ώστε να την «σιγήσουν», καταστρέφοντας εν τέλει την καριέρα και την ζωή της.

Η βραβευμένη με Grammy τραγουδίστρια Άντρα Ντέι (με ρόλο στο προ τριετίας «Μarshall») θα επωμιστεί την μεγάλη αυτή πρόκληση, ενώ στο καστ συναντάμε επίσης τους Τρεβάντε Ρόουντς («Moonlight»), Γκάρετ Χέντλαντ, Νατάσα Λιόνε και τον Ρομπ Μόργκαν (Mudbound).

Update: Την ταιία θα στριμάρει το Hulu στις 26 Φεβρουαρίου 2021, έχοντας οσκαρικές βλέψεις. Το επίσημο τρέιλερ δόθηκε στην δημοσιότητα: 

 

Πρώτη δημοσίευση: 2 Ιουλίου 2020, 19:20
Ενημέρωση: 12 Ιαν. 2021, 04:34
Συντάκτης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos