Η ταινία τρόμου που έγινε απαγορευμένη εφαρμογή κινητού

Η ταινία τρόμου που έγινε απαγορευμένη εφαρμογή κινητού
Δημοσίευση: 17 Οκτ. 2019, 20:20
Συντάκτης:

Λίγο πριν βγει στις αίθουσες το “Countdown”, η πρώτη ταινία μεγάλου μήκους του Τζάστιν Ντεκ, έχει ήδη δημιουργηθεί ντόρος γύρω από το ιδιότυπο περιεχόμενό του το οποίο προσφάτως έγινε πραγματικότητα.

Συγκεκριμένα, στην ταινία με πρωταγωνίστρια την Ελίζαμπεθ Λάιλ από το τηλεοπτικό “You”, μία μυστηριώδης εφαρμογή κινητού ενημερώνει τους χρήστες για την ακριβή ώρα και ημερομηνία θανάτου τους –υπό περίεργες συνθήκες αυτό συμβαίνει σε όποιον την κατεβάσει. Επηρεασμένος από το αγωνιώδες τρέιλερ, ένας νεαρός Βρετανός ο Ράιν Μπόιλινγκ υλοποίησε μία ομώνυμη εφαρμογή με πανομοιότυπη λειτουργία, την ανέβασε στο App Store και τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Το “Countdown” ξεπέρασε δημοφιλέστατες δωρεάν εφαρμογές όπως το TikTok, το Instagram και το YouTube και έγινε η νούμερο ένα εφαρμογή στα δίκτυα του IPhone σε Αμερική, Αυστραλία, Καναδά, Νορβηγία.

Όπως είναι λογικό, η Apple έσπευσε να αφαιρέσει το “Countdown” από τις διαθέσιμες εφαρμογές για λήψη ενώ αργότερα δήλωσε ότι η εφαρμογή ήταν «πολύ μινιμαλιστική» γι’ αυτό και η καθαίρεση.  

Στον αντίποδα, οι διαστάσεις που πήρε το ζήτημα τράβηξαν την προσοχή του διανομέα STX  της ταινίας οι οποίοι δεν ήξεραν πώς να αντιδράσουν διότι ενώ η υπόθεση μοιάζει με παραβίαση δικαιωμάτων από την άλλη προώθησε την ταινία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ακόμα και αν δεν ήταν μέρος της διαφημιστικής καμπάνιας.

Τελικά, αποφασίστηκε να αξιοποιηθεί η συγκυρία και διεκδίκησαν την εφαρμογή “Countdown”  από τον προγραμματιστή της και πρόκειται να κυκλοφορήσει μία Android εκδοχή της μέσα στο σαββατοκύριακο.

Το Countdown θα βγει στις ελληνικές αίθουσες την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου.

Δημοσίευση: 17 Οκτ. 2019, 20:20
Συντάκτης:
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το City-Drive In πάει ΟΑΚΑ

Το City-Drive In πάει ΟΑΚΑ

Το City Drive-in της Αθήνας μεγαλώνει και παίζει μπάλα βόρεια. Μετά την μεγάλη επιτυχία...
6 ώρες
Sweetheart

Sweetheart

Σύνοψη: Η Τζεν ξυπνάει στην ακτή ενός ακατοίκητου νησιού, φορώντας ακόμη το σωσίβιό της. Η...
6 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
2200
Feelgood
1680