Η συγκλονιστική ομιλία του Μάθιου ΜακΚόναχι για τα θύματα από το μακελειό στο Τέξας

Δημοσίευση: 8 Ιουνίου 2022, 01:26
Συντάκτης:

Μια παθιασμένη ομιλία έδωσε ο Μάθιου ΜακΚόναχι, στον Λευκό Οίκο θέλοντας να ευαισθητοποιήσει στο ζήτημα της οπλοκατοχής και με συγκλονιστικό τρόπο να αφυπνίσει επιτέλους συνειδήσεις για να γίνει κάποια στιγμή το σωστό και το λογικό και να πάψουν να χάνονται άδικα τόσες ζωές και πολύ περισσότερο, παιδιών. Μικρών παιδιών. 

<a href="/nea/o-pol-gkringkras-epistrefei-epiteloys-me-nea-peripeteia/69355">O Πολ Γκρίνγκρας επιστρέφει επιτέλους με νέα περιπέτεια</a>ΣΧΕΤΙΚΑO Πολ Γκρίνγκρας επιστρέφει επιτέλους με νέα περιπέτεια

Η ομιλία του έγινε μετά και το νέο μακελειό που σημειώθηκε πριν λίγες μέρες στο Ουβάλντε του Τέξας, πόλη από την οποία κατάγεται και ο ηθοποιός, όπου ένας 18χρονος εισέβαλε σε δημοτικό σχολείο σκοτώνοντας 19 παιδιά και 2 δασκάλες...

«Βρίσκεται σήμερα εδώ για να χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα του και να καλέσει τα ηγετικά στελέχη (του Κογκρέσου) να αναλάβουν δικομματική δράση ώστε να σταματήσουν οι παράλογες δολοφονίες και να περάσουν μέτρα ευθύνης και ελέγχου για την ανεξέλεγξτη οπλοκατοχή που όπως γνωρίζουμε σώζουν ζωές», είπε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Καρίν Ζαν-Πιερ, αναφερόμενη στην επίσκεψη του ηθοποιού, ο οποίος συναντήθηκε επίσης με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Ο 52χρονος ηθοποιός εμφανίστηκε στην ενημέρωση των δημοσιογράφων, κρατώντας φωτογραφίες ορισμένων από τα παιδιά που σκοτώθηκαν στο Ουβάλντε. Μίλησε για τις οικογένειές τους, τι φορούσαν την ημέρα που δολοφονήθηκαν και τι ήθελαν να γίνουν όταν θα μεγάλωναν. Αρκετές φορές έμοιαζε σαν να έχει έναν κόμπο στον λαιμό ενώ χτύπησε τη γροθιά του στο τραπέζι τη στιγμή που διάβαζε τα βιογραφικά στοιχεία των θυμάτων.

Ο ίδιος και η σύζυγός του, Καμίλα Άλβες, πέρασαν το μεγαλύτερο μέρος της προηγούμενης εβδομάδας με τις οικογένειες όσων σκοτώθηκαν στη γενέτειρά του. Έδειξε φωτογραφίες από τις ζωγραφιές τους και έφερε στην αίθουσα τα πράσινα παπούτσια Converse που φορούσε καθημερινά ένα κορίτσι και τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για την αναγνώριση του σώματός της μετά τους πυροβολισμούς. Είχε ζωγραφίσει μια καρδιά σε ένα από τα παπούτσια. Εκεί, "έσπασε". 

Είπε ότι έπρεπε να πει τις ιστορίες τους για να δείξει πώς πρέπει να ληφθούν μέτρα για να τιμηθεί η ζωή των 19 παιδιών και των δύο δασκάλων που σκοτώθηκαν στο δημοτικό σχολείο Robb τον περασμένο μήνα.

«Ξέρετε τι ήθελαν όλοι αυτοί οι γονείς, τι μας ζήτησαν; Αυτό που κάθε γονέας ξεχωριστά εξέφρασε με τον δικό του τρόπο στην Καμίλα και σε μένα; Ότι θέλουν τα όνειρα των παιδιών τους να συνεχίσουν να ζουν. Ότι θέλουν τα όνειρα των παιδιών τους να συνεχιστούν, να πετύχουν κάτι και μετά το θάνατό τους. Θέλουν να κάνουν την απώλεια της ζωής τους να έχει σημασία», δήλωσε ο ΜακΚόναχι. 

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos