Η ψηφιακή ανάσταση του James Dean

Η ψηφιακή ανάσταση του James Dean
Δημοσίευση: 9 Νοε. 2019, 13:06
Συντάκτης:

Ένα από τα πιο διαχρονικά είδωλα της βιομηχανίας το Hollywood, ο James Dean, ο οποίος έχασε τη ζωή του το 1955 σε τροχαίο δυστύχημα σε ηλικία μόλις 24 χρονών, θα «αναστηθεί» με τη βοήθεια του CGI σε μια νέα ταινία για τον πόλεμο του Βιετνάμ. Η ταινία θα αποτελέσει προϊόν της Magic City Films, της εταιρείας παραγωγής που πρόσφατα δημιούργησαν ο Anton Ernst και η Tati Golykh, οι οποίοι θα αναλάβουν και σκηνοθετικά καθήκοντα. Η εταιρεία έχει αποκτήσει τα δικαιώματα χρήσης της εικόνας του πρωταγωνιστή των Rebel Without a Cause και East of Eden από την οικογένειά του. Η καναδική εταιρεία VFX Imagine Engine θα συνεργαστεί με την νοτιοαφρικανική MOI Worldwide για να δημιουργήσουν μια «ρεαλιστική εκδοχή του James Dean».

Βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του Gareth Crocker, το Finding Jack θα διηγηθεί την πραγματική ιστορία περισσότερων από 10.000 σκυλιών του αμερικάνικου στρατού που εγκαταλείφθηκαν στο τέλος του πολέμου του Βιετνάμ. Ο Dean θα «παίξει» τον δευτερεύοντα χαρακτήρα του Rogan. Το σκεπτικό πίσω από αυτή την επιλογή ανέλυσε ο Anton Ernst ως εξής: «Ψάξαμε παντού να βρούμε τον ιδανικό ηθοποιό για να αναλάβει τον ρόλο του Rogan, ο οποίος έχει μια αρκετή πολύπλοκη εξέλιξη ως χαρακτήρας, και μετά από μήνες έρευνας καταλήξαμε στον James Dean. Είναι μεγάλη τιμή για εμάς η στήριξη της οικογένειάς του και θα λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διατηρήσουμε τη φήμη και την κληρονομιά του. Η οικογένειά του θεωρεί το Finding Jack την τέταρτη ταινία του James, αυτή που δεν πρόλαβε να γυρίσει. Δεν έχουμε καμία πρόθεση να απογοητεύσουμε τους θαυμαστές του».

Η ερμηνεία του Dean θα κατασκευαστεί μέσω της τεχνικής του full body CGI, χρησιμοποιώντας αρχειακό υλικό και φωτογραφίες του, ενώ ένας άλλος ηθοποιός θα δώσει τη φωνή του στο τελικό αποτέλεσμα. Η εταιρεία παραγωγής ευελπιστεί να κυκλοφορήσει την ταινία την Ημέρα των Βετεράνων (11 Νοεμβρίου) το 2020. Οι δύο σκηνοθέτες πιστεύουν ότι η τεχνολογία που θα αναστήσει τον Dean μπορεί σύντομα να χρησιμοποιηθεί και για άλλους γνωστούς, εκλιπόντες ηθοποιούς. Ο Mark Roesler, CEO της CMG Worldwide, εταιρείας που εκπροσωπεί την οικογένεια του Dean, δήλωσε ότι αυτό το project «δημιουργεί μια νέα ευκαιρία για τους πελάτες μας που δεν είναι πια στη ζώη». Η εταιρεία εκπροσωπεί περισσότερες από 1.700 προσωπικότητες από τους χώρους τους θεάματος, του αθλητισμού, της μουσικής και της σύγχρονης ιστορίας, μεταξύ των οποίων συναντάμε τους Burt Reynolds, Christopher Reeve, Ingrid Bergman, Neil Armstrong, Bette Davis και Jack Lemmon.

Δεν ξέρουμε για εσάς, αλλά μας φαίνεται λίγο μακάβριο όλο αυτό!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tulip
12029
Feelgood
9042
Tanweer
3463