Η μοναδική ταινία που ο Στίβεν Κινγκ φοβήθηκε να τελειώσει

Δημοσίευση: 29 Απριλίου 2022, 18:43
Συντάκτης:

Ο αγαπημένος Μάστερ του τρόμου Stephen King μας έχει χαρίσει μερικές από τις πιο αγαπημένες ταινίες του είδους, όπως το Carrie, το The Shining, το Misery, και φυσικά το It μεταξύ πολλών άλλων. Η μία του ταινία είναι πιο τρομακτική από την άλλη, και θα περίμενε κανείς ότι με τέτοια αγάπη που έχει για οτιδήποτε μακάβριο, δεν υπάρχει τίποτα εκεί έξω που να τον τρομάζει. Στο τέλος της μέρας όμως ο King είναι κι αυτός άνθρωπος, όπως όλοι εμείς οι υπόλοιποι.

<a href="/nea/mi-haseis-tin-epeteiaki-provoli-gia-ta-40-hronia-toy-christine/69342">Μη χάσεις την επετειακή προβολή για τα 40 χρόνια του Christine</a>ΣΧΕΤΙΚΑΜη χάσεις την επετειακή προβολή για τα 40 χρόνια του Christine

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, ο Stephen King μπορεί να τρομάξει, και δεν διστάζει να το παραδεχτεί. Για παράδειγμα βρήκε εξαιρετικά τρομακτικό το Babadook, και φυσικά το προτείνει ανεπιφύλακτα. Είναι μεγάλη τιμή για κάθε δημιουργό χόρορ να προτείνει ο Stephen King ταινία του στο κοινό, αλλά μόνο μια ήταν τόσο τρομακτική που ούτε ο ίδιος μπορούσε αρχικά να την δει ολόκληρη. Σε μία συνέντευξη που έδωσε στο Eli Roth’s History of Horror, μοιράστηκε τους λόγους και τα γεγονότα που τον τρόμαξαν αρκετά έτσι ώστε να μη μπορεί να τελειώσει το Blair Witch Project.

Δεν Είναι Και Η Καλύτερη Επιλογή Ταινίας Όσο Νοσηλεύεσαι Στο Νοσοκομείο

Στις 19 Ιουνίου του 1999 ο King χτύπησε σοβαρά σε ένα αυτοκινητικό ατύχημα και χρειάστηκε να νοσηλευτεί για περίπου ένα μήνα. Τα τραύματα του ήταν τόσο σοβαρά που προς στιγμήν σκέφτηκε να παραιτηθεί  από το γράψιμο. Ευτυχώς όμως αυτό δεν συνέβη ποτέ και συνέχισε να γράφει. Όσο νοσηλευόταν ο γιός του για να του φτιάξει τη διάθεση, του πήγε μια VHS κασέτα με το Blair Witch Project για να τη δουν μαζί. “Ήμουν στο νοσοκομείο και μέσα στα φάρμακα. Στα μισά της ταινίας του είπα ‘κλείστο τώρα, παραείναι τρομακτικό ’”, λέει ο King στο ντοκιμαντέρ.

Είναι Όντως Το Blair Witch ΤΟΣΟ Τρομακτικό?

Τα found footage χόρορ πλέον είναι τετριμμένα και έχουμε δει ατελείωτα. Το 1999 όμως, το Blair Witch Project ήταν πρωτοπόρο του είδους, και θεωρούνταν η πιο τρομακτική ταινία της χρονιάς. Οι ηθοποιοί ήταν παντελώς άγνωστοι και έπαιζαν fictionalized εκδοχές των εαυτών τους, ενώ γύριζαν ένα ντοκιμαντέρ για τον αστικό μύθο μιας μάγισσας. Χάρη στο online μάρκετινγκ της ταινίας, πολλοί θεατές πήγαν στις αίθουσες πεπεισμένοι ότι αυτό που θα παρακολουθήσουν είναι πραγματικό footage. Κάπως έτσι το Blair Witch Project μυθοποιήθηκε από το κοινό. Αν και δεν ήταν η πρώτη found footage ταινία, έγινε τόσο δημοφιλής που άνοιξε τον δρόμο για άλλες αγαπημένα franchise όπως το Grave Encounters και το Paranormal Activity.  

Τελείωσε Ποτέ Την Ταινία Ο Stephen King?

Όταν τελικά βγήκε από το νοσοκομείο τελείωσε την ταινία, και εντυπωσιάστηκε τόσο πολύ που όταν δημοσίευσε το nonfiction βιβλίο του Danse Macabre, συμπεριέλαβε μία έκθεση για το τότε καινοτόμο Blair Witch Project. Το ότι σε κάνει να αισθάνεσαι ότι είναι αληθινό, το κάνει να μοιάζει με τον χειρότερο εφιάλτη που έχεις δει ποτέ.

Ο King παραδέχεται ότι την πρώτη φορά που το είδε ήταν και η μοναδική που έχει τρομάξει και δεν κάθισε να τελειώσει κάποια ταινία. “Δεν θύμιζε καθόλου εγκαταστάσεις του Hollywood, ούτε ταινία. Ήταν σαν ένα αληθινό δάσος μέσα στο οποίο θα μπορούσε όντως κάποιος να χαθεί”.

Ο τρόμος είναι παγκόσμιο συναίσθημα, αλλά το τι μας τρομάζει είναι τελείως υποκειμενικό. Ο Stephen King είναι η απόδειξη ότι ακόμα και οι ειδικοί του χόρορ μπορούν να τρομάξουν όταν αξίζει, και δεν υπάρχει πουθενά πρόβλημα με το να το παραδεχτούν!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
10896
Feelgood
7662
Rosebud.21
7410
Feelgood
6344
Joika, από την Spentzos Joika, από την Spentzos