Η Κινέττα του Γιώργου Λάνθιμου ετοιμάζεται για διανομή στις ΗΠΑ

Η Κινέττα του Γιώργου Λάνθιμου ετοιμάζεται για διανομή στις ΗΠΑ
Δημοσίευση: 1 Απριλίου 2020, 18:09
Συντάκτης:

Με την χαρακτηριστική αισθητική των ταινιών του, ο Γιώργος Λάνθιμος έχει επάξια αναγνωριστεί από την κινηματογραφική κοινότητα για το σύνολο της δουλειάς του ενώ ο ίδιος εξακολουθεί να ανεβάζει όλο και περισσότερο τον πήχη αναφορικά με τις ταινίες του.

ΣΧΕΤΙΚΑΟ Γιώργος Λάνθιμος στο μυαλό του Τσάρλι Κάουφμαν

Παρόλο που ο «Κυνόδοντας» τον έκανε ευρέως γνωστό, η πρώτη μεγάλη ταινία που σκηνοθέτησε μόνος του (μετά τον Καλύτερό Μου Φίλο με τον Λάκη Λαζόπουλο) με τίτλο «Κινέττα» σε σενάριο του Γιώργου Κακανάκη έμεινε στην αφάνεια καθώς πέρα από μερικές προβολές στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και στην Berlinale, η ταινία δεν προβλήθηκε ποτέ στην Αμερικανική αγορά.

Τώρα, μετά από 15 χρόνια, το Museum of the Moving Image της Νέας Υόρκης θα προβάλλει την ταινία που έμελλε να θέσει τις βάσεις του Greek Weird Wave και να καθιερώσει τον Λάνθιμο ως πρωτοπόρο στο είδος.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Άρης Σερβετάλης, Ευαγγελία Ράντου, Κώστας Ξυκομηνός ενώ ο Λάνθιμος προτίμησε η πρώτη του σόλο σκηνοθεσία (υπενθυμίζουμε ότι το 2001 σκηνοθέτησε μαζί με τον Λάκη Λαζόπουλο την ταινία «Ο Καλύτερός μου Φίλος») να χαρακτηρίζεται από ελευθερία κινήσεων και ελάχιστα μέσα. Ως εκ τούτου, στην «Κινέττα» συμμετείχαν μόνο οι τρεις ηθοποιοί και ολιγάριθμο συνεργείο. «Ήταν απλοϊκός ο τρόπος που το προσεγγίσαμε, και δεν το είχαμε ξανακάνει» είχε δηλώσει ο σκηνοθέτης αναφορικά με την ταινία, συμπληρώνοντας πως «Καταφέραμε, παρόλα αυτά, να αποδείξουμε ότι δεν είναι αδύνατο να συμβεί. Μετά από αυτό, είχαμε τον πόθο να το επαναλάβουμε, οπότε συνεχίσαμε να κάνουμε ταινίες.»

Η «Κινέττα» τελικά, παρουσίασε στον Λάνθιμο τον κόσμο των Φεστιβάλ, ένα σύμπαν για το οποίο ο σκηνοθέτης είχε λίγες γνώσεις : «Δεν ήξερα ούτε πώς λειτουργούν ούτε ποιοι είναι αυτοί που επιλέγουν τις ταινίες που συμμετέχουν σε αυτά.»

Σειρά είχε φυσικά, ο τολμηρός «Κυνόδοντας» με δύο βραβεία στο Φεστιβάλ Καννών το 2009, οι «Άλπεις» με βραβείο σεναρίου για τον Λάνθιμο και τον Ευθύμη Φιλίππου στο Φεστιβάλ Βενετίας και μετά το μεγάλο άνοιγμα με τον «Αστακό», τον «Θάνατο του Ιερού Ελαφιού» και την Οσκαρική «Ευνοούμενη».

Οι προβολές θα διαρκέσουν από 18 έως 27 Οκτωβρίου ενώ θα υπάρξουν και διπλές μαζί με τον «Κυνόδοντα» ή τις «Άλπεις». Παρακάτω μπορείτε να δείτε το trailer και το poster που κυκλοφόρησαν αποκλειστικά για την Αμερική.

 

 

Ακολουθήστε το Move It στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του σινεμά!
Πρώτη δημοσίευση:: 1 Απριλίου 2020, 18:09
Ενημέρωση: 1 Απριλίου 2020, 18:15
Συντάκτης:
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Cemetery of splendor

Cemetery of splendor

Θα το βρείτε: Cinobo

Σύνοψη: Στρατιώτες που πάσχουν από μία μυστηριώδη νόσο που τους βυθίζει σε ύπνο μεταφέρονται...
2 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
1228
Spentzos
1170
Tanweer
1135
Spentzos
870