Η Disney έκλεισε την 20th Century Fox

Δημοσίευση: 12 Aug 2020, 13:18
Συντάκτης:

Η Disney έβαλε τέλος σε ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα ονόματα της ιστορίας του θεάματος, την 20th Century Fox.
Όπως ανακοίνωσε ο κολοσσός την Δευτέρα, θα μετονομάσει ενα απο τα τηλεοπτικά του στούντιο από 20th Century Fox Television σε 20th Television. Το νέο όνομα ξεφορτώνεται τις βαριές λέξεις 'Fox" και "Century"
Θυμίζουμε πως τον Ιανουάριο, η Disney είχε πετάξει από το 85 ετών κινηματογραφικό μπραντ "20th Century Fox", τη λέξη "Fox" και μετονόμασε το θρυλικό στούντιο σε 20th Century Studios.
Επίσης, πέρυσι ολοκλήρωσε με το ποσό των ‎60.63 δις Ευρώ την αγορά μεγάλου τμήματος της Fox media του Rupert Murdoch.  
Σας είχαμε γράψει πριν χρόνια για την εξαγορά αυτή.

<a href="/festival-nyhtes-premieras/nyhtes-premieras-2023-afieroma-sta-100-hronia-disney/68735">Νύχτες Πρεμιέρας 2023: Αφιέρωμα στα 100 χρόνια Disney</a>ΣΧΕΤΙΚΑΝύχτες Πρεμιέρας 2023: Αφιέρωμα στα 100 χρόνια Disney

Το πασίγνωστο λογότυπο που πλέον έχει τις λέξεις 20th Television φωτισμένες με λαμπερούς προβολεις, αφαιρεί τις λέξεις που έχουν απορριφθεί και παραμένει το ίδιο.
Θα δείτε το νέο λογότυπο σε όλες τις καινούριες παραγωγές της 20th Television TV από το φθινόπωρο που μας έρχεται. Παλαιότερες παραγωγές που προβληθηκαν πριν τη μετονομασία, διατηρούν το παλιό logo και όνομα.


Η απομάκρυνση του ονόματος "Fox" από τα στούντιο έχει νόημα καθώς θα μπορούσε να μπερδέψει τους καταναλωτές. Οι υπόλοιποι τίτλοι της Fox όπως Fox Entertainment, Fox Sports και Fox News είναι μέρος του οργανισμού Fox(Fox Corporation) και δεν έχουν καμία σχέση με την Disney. 
H Disney θα αλλάξει τα ονόματα και τα λογότυπα και για τα υπόλοιπα τηλεοπτικά στούντιό της. Τα ΑBC Studios και ABC Signature Studios μετατρέπονται σε ABC Signature και τα Fox 21 Television Studios, μετονομάζονται σε Touchstone Television.

"Τα νέα ονόματα των στούντιο μας και τα λογότυπα σημειώνουν μια νέα ημέρα για τις ABC Signature, 20th Television και Touchstone Television ενώ τιμούν την πλούσια ιστορία τους και την δημιουργική δυναμική της The Walt Disney Company," είπε σε δήλωσή του ο πρόεδρος των τηλεοπτικών στούντιο της Disney, Craig Hunegs.
Η 20th Century Fox δημιουργήθηκε το 1935 ως συγχώνευση των Twentieth Century Pictures και Fox Films.
Στο κινηματογραφικό στούντιο έχουν γυριστεί μερικές από τις πιο αγαπημένες και δημοφιλείς ταινίες της ιστορίας: "Star Wars," "Η Μελωδία της Ευτυχίας," "Die Hard" και "Μόνος στο Σπίτι" είναι μερικές από αυτές.
Ακόμη και το λογότυπό του και η μουσική είναι συνώνυμο της κινηματογραφικής αίθουσας. Αλλά και τα τηλεοπτικά στούντιο εχουν τις επιτυχίες τους, όπως "The Simpsons" και "Modern Family."

 

 

tags: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

imaginary, από την Spentzos imaginary, από την Spentzos