Η Cancel Culture έχει οδηγήσει σε καταιγισμό “βαρετών ταινιών και τηλεοπτικών σειρών”

Δημοσίευση: 18 Μαΐου 2021, 14:02
Συντάκτης:

H cancel culture, η κουλτούρα της ακύρωσης θεσμών, προσωπικοτήτων και εταιρειών μετά από δηλώσεις ή ενέργειές τους που θεωρούνται προσβλητικές, είναι ένα φαινόμενο που εδώ και μερικά χρόνια παίρνει όλο και μεγαλύτερη έκταση, κυρίως μέσω της εκτεταμένης χρήσης των social media. Παρότι η συγκεκριμένη κουλτούρα ρίχνει φως σε προβληματικές συμπεριφορές και απόψεις, τα αποτελέσματά της δεν είναι πάντα θετικά. Σύμφωνα μάλιστα με τον Ντόναλντ Γκλόβερ, η cancel culture έχει οδηγήσει σε ένα καταιγισμό “βαρετών ταινιών και τηλεοπτικών σειρών”.

<a href="/nea/mr-mrs-smith-poy-pigan-fun-kai-pathos/69416">"Mr. & Mrs. Smith": Που πήγαν fun και πάθος?</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"Mr. & Mrs. Smith": Που πήγαν fun και πάθος?

Ο δημιουργός της τηλεοπτικής σειράς “Atlanta”, ευρύτερα γνωστός με τη μουσική του ιδιότητα ως Childish Gambino (θα θυμάστε τον χαμό που έγινε πριν από λίγα χρόνια με το videoclip του τραγουδιού του “This is America), εξέθεσε τις απόψεις του μέσω του λογαριασμού του στο Twitter, αφού παρατήρησε ότι πολλοί άλλοι χρήστες της πλατφόρμας παραπονιούνται για την ποιότητα των πρόσφατων κινηματογραφικών και τηλεοπτικών προϊόντων.

“Φτιάχνονται βαρετά πράγματα, τα οποία δεν μπορούν ούτε να θεωρηθούν αποτελέσματα λανθασμένου πειραματισμού, γιατί οι άνθρωποι φοβούνται μήπως ακυρωθούν. Έτσι, αισθάνονται ότι μπορούν να πειραματιστούν μόνο αισθητικά”, έγραψε ο γνωστός δημιουργός.

Είτε συμφωνείτε είτε διαφωνείτε μαζί του, θα έχει σίγουρα ενδιαφέρον να δούμε σε τι πειραματισμούς θα επιδοθεί ο ίδιος ο Γκλόβερ, καθώς αυτή την περίοδο ασχολείται με την παραγωγή της τρίτης και τέταρτης σεζόν της κωμικής σειρά του “Atlanta”. Τα γυρίσματα μπορεί να καθυστέρησαν ένα χρόνο λόγω COVID-19, αλλά εδώ και ένα μήνα έχουν ξεκινήσει γυρίσματα στο Λονδίνο, τα οποία θα συνεχιστούν στο Άμστερνταμ και το Παρίσι, πριν την επιστροφή στις ρίζες, κοινώς στην πόλη της Ατλάντα, όπου και θα ολοκληρωθούν. Εκτός από τον Γκλόβερ, για την τρίτη σεζόν θα επιστρέψουν και οι Μπράιαν Ταϊρί Χένρι (“Superintelligence”), Λακίθ Στανφιλντ (υποψήφιος φέτος για Όσκαρ Β’ Ανδρικού Ρόλου για το “Jesus and the Black Messiah”) και Ζαζί Μπιτζ (“Joker”).  Η νέα σεζόν θα κυκλοφορήσει λογικά εντός του 2022.

Τι μπορούμε να περιμένουμε από την επιστροφή του “Atlanta”; Σύμφωνα με τον Γκλόβερ, οι σεζόν της σειράς ακολουθούν την πορεία των δίσκων του Κάνιε Γουέστ! Συνεπώς, η τρίτη σεζόν θα μοιάζει το “Graduation”, τον τρίτο δίσκο του γνωστού ράπερ. “Θα είναι μάλλον η πιο προσβάσιμη και η πιο αληθινή, πιο ειλικρινής βερσιόν της σειράς. Αισθάνομαι ότι θα είναι και η πιο απολαυστική, όπως το τρίτο άλμπουμ του Κάνιε”, δήλωσε ο Γκλόβερ.

Ο Γκλόβερ είναι βέβαια πολυπράγμων τύπος, οπότε εκτός από το “Atlanta” έχει κι άλλο project στα σκαριά με εκλεκτή παρέα! Θα εκτελέσει χρέη δημιουργού και πρωταγωνιστή στο επερχόμενο “Mr. and Mrs. Smith” μαζί με τη Φίμπι Γουόλερ-Μπριτζ του λατρεμένου “Fleabag”. Στην τηλεοπτική εκδοχή της γνωστής ταινίας του 2005, που έμεινε στην ιστορία καθώς εκεί γεννήθηκε το ειδύλλιο Πιτ-Τζολί, ο Γκλόβερ και η Γουόλερ-Μπριτζ θα υποδυθούν ένα παντρεμένο ζευγάρι κατασκόπων που έρχεται αντιμέτωπο με την πιο σκληρή δοκιμασία: θα πρέπει να σκοτώσουν ο ένας τον άλλο!  

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
18 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos