"Χώρα σε βλέπω" προβολές στα φεστιβάλ του κόσμου

Δημοσίευση: 8 Ιουλίου 2022, 11:18
Συντάκτης:

Η πρωτοβουλία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου ΧΩΡΑ, ΣΕ ΒΛΕΠΩ, συνεχίζει τα ταξίδια της στον κόσμο, ζωντανεύοντας κομμάτια ιστορίας του ελληνικού σινεμά. Πρόσφατα, επιτυχημένες προβολές πραγματοποιήθηκαν σε Κωνσταντινούπολη («Μέρες Ελληνικού Κινηματογράφου» στο Μουσείο του Πέρα από την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ΕΜΕΙΣ σε συνεργασία με τον εκδοτικό οίκο και εταιρεία παραγωγής Istos), Λάρισα (στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας ArtFools), Λουξεμβούργο (με την Ελληνική Κινηματογραφική Λέσχη) και Στοκχόλμη (σε συνεργασία με το Σουηδικό Ινστιτούτο Αθηνών και την Ελληνική Πολιτιστική Στέγη της Στοκχόλμης).

<a href="/nea/aytes-einai-oi-tainies-poy-symmetehoyn-sta-vraveia-iris-2024/69557">Αυτές είναι οι ταινίες που συμμετέχουν στα Βραβεία Ιρις 2024</a>ΣΧΕΤΙΚΑΑυτές είναι οι ταινίες που συμμετέχουν στα Βραβεία Ιρις 2024

Επόμενοι σταθμοί η Κρήτη (με προβολές τον Ιούνιο και Ιούλιο σε Άγιο Νικόλαο, Ηράκλειο και Χανιά σε συνεργασία με την Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης και το Chania Film Festival), η Πάτρα (με προβολές τον Ιούνιο και Ιούλιο σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου) και το Καστελλόριζο (τέλος Αυγούστου σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλόριζου «Πέρα από τα Σύνορα»). Το φθινόπωρο σειρά έχουν η Δράμα, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους, η Λευκωσία (Οκτώβριο και Νοέμβριο με το Πολιτιστικό Εργαστήρι Αγίων Ομολογητών), και η Βαλένθια. Εκεί μάλιστα, από τις 20 έως τις 30 Οκτωβρίου θα προβληθεί το σύνολο του προγράμματος ΧΣΒ, στο πλαίσιο του Mostra de Valencia, του γνωστού φεστιβάλ που εδώ και περισσότερα από 30 χρόνια στηρίζει τον κινηματογράφο της Μεσογείου.

Η ανάδειξη του ελληνικού κινηματογράφου στο εσωτερικό και το εξωτερικό, με τη συνεργασία κατά τόπους φορέων, έχει αποτελέσει εξαρχής βασικό στόχο του προγράμματος. Όπως κάθε φορά, οι προβολές λαμβάνουν χώρα υπό την αιγίδα της επιτροπής «Ελλάδα 2021». Κύριος χορηγός της δράσης είναι το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας – ΕΚΟΜΕ, ενώ χορηγοί δράσης είναι το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, με την υποστήριξη της Ταινιοθήκης της Ελλάδος και της Finos Film.

Πληροφορίες για το πρόγραμμα των προβολών εδώ: Facebook @motherlandiseeyou & Instagram Motherland, I see you

Πρώτη δημοσίευση: 8 Ιουλίου 2022, 11:18
Ενημέρωση: 8 Ιουλίου 2022, 11:18
Συντάκτης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos