H Κλόε Ζάο κάνει ταινία για την σύζυγο του Σαίξπηρ

Δημοσίευση: 7 Απριλίου 2023, 14:15
Συντάκτης:

Μετά από δύο χρόνια σιωπής, η βραβευμένη με Όσκαρ Κλόε Ζάο συναντά τον Σαίξπηρ, όχι μέσω του έργου του, αλλά της ζωής του. Η σκηνοθέτις του «Nomadland» και στην συνέχεια των «Eternals», θα μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη το «Hamnet», το μυθιστόρημα της Ιρλανδής Μάγκι Ο′ Φάρελ, σε σενάριο που συνυπογράφει η ίδια με τη συγγραφέα.

<a href="/nea/i-kloe-zao-etoimazei-ton-drakoyla/65528">Η Κλόε Ζάο ετοιμάζει τον Δράκουλα</a>ΣΧΕΤΙΚΑΗ Κλόε Ζάο ετοιμάζει τον Δράκουλα

Εμπνευσμένο από πραγματικά γεγονότα, το βραβευμένο με Women’s Prize for Fiction ιστορικό μυθιστόρημα, ένα από τα 10 καλύτερα μυθιστορήματα του 2020 σύμφωνα με τους The New York Times και καλύτερο της χρονιάς κατά το BBC, έχει σε πρώτο πλάνο την Άγκνες Χαθαγουέι και το ειδύλλιό της με τον άντρα που θα γινόταν ο διασημότερος θεατρικός συγγραφέας όλων των εποχών.

Το μυθιστόρημα εστιάζει ιδιαίτερα στον θάνατο του γιου του ζεύγους, Άμνετ, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 11 ετών, το 1596. Πατέρας του μικρού Άμνετ είναι ο Σαίξπηρ, ο οποίος τέσσερα χρόνια μετά τον θάνατο του μοναχογιού του, θα γράψει το κατά πολλούς κορυφαίο έργο του, «Άμλετ», δίνοντας στον τραγικό ήρωα του, μία παραλλαγή του ονόματος του νεκρού παιδιού.

Update: Ανακοινώθηκε και το δίδυμο των πρωταγωνιστών, με την Τζέσι Μπάκλεϊ να αναλαμβάνει προφανώς τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Άγκνες Χάθαγουεϊ και τον (he is so hot right now) Πολ Μέσκαλ, στον ρόλο του Σαίξπηρ (θα εκπλαγούμε αν δεν). 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
8848
Tanweer
7278
Tanweer
5733
Tanweer
5733
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos