ΣΕΙΡΕΣ

"Giri / Haji" season 1: Ισορροπημένο

Δημοσίευση: 28 Ιαν. 2020, 21:44
Συντάκτης:

Σύνοψη: Δύο διαφορετικοί κόσμοι, αυτός της ιαπωνικής Γιακούζα και αυτός της λονδρέζικης μαφίας, μπλέκονται μεταξύ τους όταν ο αστυνόμος Kenzo Mori (Takehiro Hira) φτάνει στην αγγλική πρωτεύουσα σε αναζήτηση του αδερφού του, Yuto (Yôsuke Kubozuka), ο οποίος έχει διαταράξει με τις πράξεις του την εύθραυστη εκεχειρία ανάμεσα στα διάφορα συνδικάτα οργανωμένου εγκλήματος του Τόκιο.

<a href="/home-cinema-streaming/damsel/69658">Damsel</a>ΣΧΕΤΙΚΑDamsel

Γνώμη: Το “Giri/Haji”, ελληνιστί “Καθήκον/Ενοχή” ξεκινάει σαν μια τυπική ιστορία γύρω από την περιβόητη Γιακούζα, χρησιμοποιώντας το δίπολο “ευσυνείδητος αστυνόμος VS μαφιόζου”, απλά στην περίπτωση αυτή τα δύο αρχέτυπα τυγχάνει να είναι αδέρφια και σταδιακά το σενάριο του Joe Barton αποκαλύπτει ότι τίποτα δεν είναι αυτό που φαίνεται.

Αυτό το εύρημα δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση κάποιου είδους πρωτοτυπία που να μπορεί να κατατάξει το “Giri/Haji” ως μια πρωτόγνωρη τηλεοπτική εμπειρία και σίγουρα τα δύο πρώτα επεισόδια μπορεί να μην καταφέρουν να μαγνητίσουν την προσοχή ενός θεατή που προτιμάει τη γρήγορη δράση εις βάρος της πλοκής. ΄

Όμως, όσοι έχουν υπομονή θα βρουν πολλά να εκτιμήσουν σε αυτή τη σύμπραξη μεταξύ Netflix και BBC. Αρχικά, τα λεφτά που έσκασε ο streaming κολοσσός φαίνονται, καθώς οι σκηνές που είναι γυρισμένες σε εξωτερικούς χώρους σε Λονδίνο και Τόκιο είναι εντυπωσιακές.

Εντυπωσιακό είναι επίσης το γεγονός ότι το Τόκιο και οι Ιάπωνες χαρακτήρες – εκτός ελάχιστων εξαιρέσεων – παρουσιάζονται χωρίς τα γνωστά στερεότυπα, τα οποία κάνουν το Τόκιο να μοιάζει με μια πόλη λουσμένη στο νέον και τους κατοίκους του σαν ρομπότ που το μόνο που τους απασχολεί είναι η δουλειά. Αυτό δεν σημαίνει ότι η σειρά δεν είναι διανθισμένη με χιουμοριστικές στιγμές που βασίζονται στις πολιτιστικές διαφορές Ιαπωνίας και Δύσης, αλλά ευτυχώς αυτό γίνεται οργανικά.

Κρατώντας λοιπόν μια ισορροπία ανάμεσα στο δράμα των δύο αδερφών και τις καλοδεχούμενες νότες χιούμορ, η δράση της σειράς εκτυλίσσεται παράλληλα σε Τόκιο και Λονδίνο και οι ανατροπές διαδέχονται η μία την άλλη, με τις περισσότερες να έρχονται πραγματικά από το πουθενά.

Έτσι, το παζλ συμπληρώνεται στην ολότητά του στο τελευταίο επεισόδιο, χωρίς να έχουν δημιουργηθεί σεναριακές τρύπες (αυτή η μάστιγα πολλών σειρών) και με τους χαρακτήρες, ακόμα και τους δευτερεύοντες, να έχουν αναπτυχθεί στον βαθμό που απαιτείται ώστε να νοιάζεσαι για την τύχη τους. Μπορεί να μην αλλάζει τους κανόνες του είδους του, αλλά το “Giri/Haji” τουλάχιστον ξέρει πώς να τους χρησιμοποιήσει σωστά!

7 / 10

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos