Γιατί τα Emmy δεν "βλέπουν" τις σειρές του Τέιλορ Σέρινταν;

Δημοσίευση: 19 Ιουλίου 2022, 02:46
Συντάκτης:

Πάντα θα υπάρχουν σειρές και ταινίες που θα απορρίπτονται ή θα θεωρούνται πως σνομπαρίστηκαν από την Ακαδημία Τηλεόρασης που απονέμει τα Emmy, αλλά ο πλήρης αποκλεισμός του Yellowstone – όπως βέβαια και για το 1883 στις βασικές κατηγορίες ηθοποιών - είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτος δεδομένης της δημοτικότητας των δύο δραμάτων του Taylor Sheridan.

<a href="/nea/epiteloys-olo-yellowstone-universe-stin-ellada/69137">Eπιτέλους όλο το «Yellowstone Universe» στην Ελλάδα</a>ΣΧΕΤΙΚΑEπιτέλους όλο το «Yellowstone Universe» στην Ελλάδα

Μετά από τέσσερις σεζόν στο Paramount, το Yellowstone έχει προταθεί μόνο για ένα βραβείο Emmy για Καλύτερο Σχεδιασμό Παραγωγής το 2021. Αγνοήθηκε εντελώς φέτος, παρόλο που το αστέρι της Kelly Reilly συνεχίζει να ανεβαίνει για την ερμηνεία της Beth Dutton.

Το πρίκουελ του Yellowstone, 1883, αντίθετα, κέρδισε τρεις υποψηφιότητες φέτος, αλλά μόνο στις κατηγορίες διεύθυνσης φωτογραφίας και μουσικής. Ο Tim McGraw και η Faith Hill ως James και Margaret Dutton αγνοήθηκαν, όπως και ο Sam Elliott ως Shea Brennan και η νεοφερμένη Isabel May ως Elsa. Η μίνι σειρά ήταν για μία σεζόν και θα ακολουθήσει ένα άλλο πρίκουελ του Yellowstone με τίτλο 1923 με πρωταγωνιστές τους Harrison Ford και Helen Mirren. Ίσως θα έχουν καλύτερες πιθανότητες αν και ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος.

Οι ψηφοφόροι των Emmy μπορεί να βλέπουν το δράμα του Kevin Costner ως ένα γουέστερν για το άλλο μέρος της Αμερικής που παρακολουθεί μόνο ο μπαμπάς της οικογένειας. Και σίγουρα δεν βοηθάει το γεγονός ότι το Rutherford Falls του Peacock αρέσκεται να κοροϊδεύει το Yellowstone με το Adirondack, ένα δράμα για καουμπόηδες που παρουσιάζει στερεοτυπικά σχεδιασμένους ιθαγενείς Αμερικανούς.

Όσο για το 1883 και ειδικότερα τον Sam Elliott, ο ηθοποιός δέχθηκε πολλά σχόλια στον Τύπο νωρίτερα φέτος, όταν τα σχόλιά του για την ταινία The Power of the Dog στο podcast του WTF του Marc Maron έγιναν viral. Αργότερα ζήτησε συγγνώμη λέγοντας: «Δεν ήμουν πολύ ακριβής σχετικά με αυτό. Δεν το διατύπωσα πολύ καλά. Και είπα κάποια πράγματα που πλήγωσαν τους ανθρώπους και νιώθω απαίσια γι' αυτό». Αλλά η ζημιά μπορεί να έχει ήδη γίνει, παρά την υπέροχη ερμηνεία του ως σκληραγωγημένου βετεράνου του Εμφυλίου Πολέμου.

Eπιτέλους όλο το «Yellowstone Universe» στην Ελλάδα

Το Yellowstone μπορεί επίσης να έπεσε στην παγίδα του σκεπτικού πολλών ψηφοφόρων «Υπέθεσα ότι όλοι οι άλλοι θα το διάλεγαν», με τους ψηφοφόρους να επικεντρώνονται σε νέες σειρές όπως το Yellowjackets και το Severance. Και όταν παλαιότερες εκπομπές όπως το Curb Your Enthusiasm και το The Marvelous Mrs. Maisel λαμβάνουν υποψηφιότητες στην θέση πολλά υποσχόμενων νέων σειρών, όπως το Reservation Dogs and Ghosts, είναι ξεκάθαρο για άλλη μια φορά ότι οι ψηφοφόροι απλώς δεν έχουν χρόνο να παρακολουθήσουν τα πάντα.

Το αν νοιάζεται για αυτό ο Sheridan, η απάντηση είναι μάλλον όχι, καθώς ακουμπάει το κεφάλι του κάθε βράδυ στο σωρό του με χρήματα από τις επιτυχημένες δουλειές του. Εκτός από τις επερχόμενες σεζόν του Yellowstone και του Mayor of Kingstown, θα λανσάρει επίσης το Tulsa King με τον Sylvester Stallone τον Νοέμβριο και θα αναλάβει χρέη showrunner στο δράμα της Paramount,  Lioness με τη Zoe Saldaña.

Αυτό δεν σημαίνει ότι ο Sheridan δεν θα ήθελε οι καταπληκτικοί ηθοποιοί του να λάβουν κάποια αναγνώριση. Μίλησε με τον Mike Fleming του Deadline τον Φεβρουάριο για την υποψηφιότητα για το σύνολο που έλαβε το καστ του φέτος για το Yellowstone στα SAG.

«Το ότι έχω προσλάβει μερικούς από τους πιο ταλαντούχους ηθοποιούς εκεί έξω για να ζωντανέψουν αυτούς τους χαρακτήρες και να τους δω να αναγνωρίζονται, έχει καθυστερήσει πολύ», είπε ο Σέρινταν. «Όταν είστε υποψήφιοι για βραβείο από οποιαδήποτε από τις αντίστοιχες συντεχνίες σας, είναι η μεγαλύτερη τιμή που μπορείτε να λάβετε. Λένε πολλοί ηθοποιοί, ότι ήταν πολύ καλό το παίξιμο. Αυτό σημαίνει πολλά για αυτούς, και πρέπει».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
21 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos