Game Of Thrones s08e03: Σχόλιο

Game Of Thrones s08e03: Σχόλιο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ To Move It σας πάει Berlinale
Δημοσίευση: 29 Απριλίου 2019, 15:38
Συντάκτης:

Ίσως το πιο πολυαναμενόμενο επεισόδιο της 8η σεζόν για το «Game Of Thrones» ήταν το τρίτο (από τα έξι), το οποίο διήρκεσε 88 λεπτά και ναι: είναι η μεγαλύτερη σε διάρκεια μάχη που κινηματογραφήθηκε για τηλεοπτική σειρά, είναι σκληρό, σκοτεινό, καθηλωτικό.

ΣΧΕΤΙΚΑΤο ΗΒΟ προτείνει το επεισόδιο "The Iron Throne" για Emmy σεναρίου!

«The Long Night» ο τίτλος που περιγράφει το περίβλημα των όσων είδατε (ή θα δείτε) λιτά και κατανοητά. Σκηνοθετεί ο Μιγκέλ Σαπότσνικ (του «Battle of the bastads») και όσα καταφέρνει (σε συνδυασμό με την σεναριακή κατεύθυνση των Μπένιοφ-Βάις), είναι αξιοθαύμαστα.

Το σχόλιο που ακολουθεί ΔΕΝ περιέχει spoilers, ωστόσο στο τέλος του κειμένου, το επίσημο τρέιλερ της 4ης σεζόν ΕΧΕΙ (προφανώς) ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ Η ΦΩΤΟ που αν σκρολάρετε λίγο πιο κάτω, μπορείτε να δείτε στην gallery, αμέσως μετά το τέλος του τρέιλερ.

Ένα επεισόδιο λοιπόν που συναρπάζει και το παρακολουθείς με κομμένη την ανάσα. Σκληρότητα, βία, αίμα παντού, ένα φρενήρες μοντάζ που υπερτονίζει τον πόνο και δεν αφήνει περιθώρια, κάποιες στιγμές μόνο για βαθιές εισπνόες αγάπης, αυταπάρνησης, συγκλονιστικής αυτοθυσίας και έπειτα ξανά μακροβούτι στον θάνατο.

Μια μάχη που μοιάζει πραγματικά άνιση, ένα επεισόδιο με έντονο το φεμινιστικό στοιχείο (που υποστηρίζεται βέβαια σωστά από την πλοκή), κάποιους θάνατους αγαπημένων προσώπων (και κάποιους άλλους να εκκρεμούν), μια εμφάνιση βασικού χαρακτήρα (που είχαμε να δούμε αρκετό καιρό) κλειδί στην εξέλιξη της μάχης, ο Night King επιβλητικός (αλλά και κάπως χαιρέκακος αλλά και «κότα» σε κάποια κρίσιμη στιγμή!), ο ρόλος του Μπραν παραμένει αινιγματικός ακόμα και τώρα.

Τεχνικά και στην αίσθηση που απεικονίζει και προκαλεί, το επεισόδιο είναι -επαναλαμβάνω- καθηλωτικό: φωτιά εναντίον πάγου, τα απέθαντα ζόμπια κατά χιλιάδες να σκορπίζουν τον πανικό, αερομαχίες με τους δράκους, ο κάθε ένας μάχεται για τον εαυτό του, ένας κύκλος βίας που στενεύει συνεχώς και που σε σφίγγει σαν μέγγενη της απελπισίας, τόσο έξω από το κάστρο και στον προαύλιο χώρο του, όσο και μέσα στους δαιδαλώδεις διαδρόμους του, όπου η φασαρία κοπάζει κάπως, αλλά ο τρόμος φουντώνει.

Μια μάχη που ο τρόπος με τον οποίο θα κριθεί είναι κάπως τραβηγμένος, αλλά οκ, σειρά φαντασίας παρακολουθούμε, μην το ξεχνάμε. 

Μια συμβουλή: επειδή το επεισόδιο είναι όντως αρκετά σκοτεινό σαν κινματογράφηση (Long night, duh), καλό θα είναι -αν δεν ειστε συνδρομητές Νova- να το κατεβάσετε στην υψηλότερη δυνατή ανάλυση για να το ευχαριστηθείτε περισσότερο.

Ακολουθεί το τρέιλερ για το 4ο επεισόδιο που μπορείτε να δείτε με δική σας ευθύνη.

Game Of Thrones s08e02: Σχόλιο

Game Of Thrones s08e01: Σχόλιο

 

Δημοσίευση: 29 Απριλίου 2019, 15:38
Συντάκτης:
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Odeon
16044
Seven
11166
Feelgood
8894
Village
8085