ΣΕΙΡΕΣ

"Flesh and blood" season 1: Βραδυφλεγές δράμα

Δημοσίευση: 25 Μαρτίου 2020, 15:33
Συντάκτης:

Σύνοψη: Τρία αδέρφια έρχονται σε αντιπαράθεση με την μητέρα τους όταν αυτή τους ανακοινώνει τον έρωτα της με έναν συνομήλικο άνδρα, μόλις οκτώ μήνες μετά τον θάνατο του πατέρα τους. Καθώς προσπαθούν να ξεσκεπάσουν τον εν δυνάμει εχθρό της οικογένειας αλλά και να λύσουν τα δικά τους προβλήματα, ένα μοιραίο ατύχημα θα καθορίσει τις ζωές όλων.

<a href="/nea/am-i-being-unreasonable-odyniro-kai-geloio-tis-anthropinis-yparxis/69760">"Am I Being Unreasonable?": Το οδυνηρό και το γελοίο της ανθρώπινης ύπαρξης</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"Am I Being Unreasonable?": Το οδυνηρό και το γελοίο της ανθρώπινης ύπαρξης

Άποψη: Η οικογένεια της Βίβιαν (Φρανσέσκα Ανίς) συσπειρώνεται ‘με σάρκα και οστά’ γύρω της για να ξεσκεπάσει τον θεωρητικά προικοθήρα Μαρκ (Στίβεν Ρία) όμως τα προς εξέταση δεδομένα είναι πολλά παραπάνω για να ξεχωρίσουμε τους καλούς από τους κακούς και τους αθώους  από τους ενόχους από το πρώτο επεισόδιο. Επικεντρωμένο σε έξι βασικούς υπόπτους, το “Flesh and Blood” ξεκινάει με σκοπό να ανακαλύψει τι συνέβη το βράδυ του ατυχήματος αλλά η πλοκή δεν αφορά άμεσα μία αστυνομική έρευνα αλλά καλύτερα ένα ψυχογράφημα των συντελεστών του.

Ένα ακόμα στοιχείο που γίνεται γνωστό από το πρώτο επεισόδιο: η αγαπημένη οικογένεια δεν είναι τόσο κοντά όσο νομίζουν τα μέλη της. Το ανυπολόγιστα εκμεταλλεύσιμο μοτίβο ‘μυστικά και ψέματα’ θριαμβεύει στα χέρια της δημιουργού Σάρα Γουίλιαμς η οποία στρατηγικά ξεδιπλώνει τον εκάστοτε χαρακτήρα και με εξίσου μεθοδικά αποκρύπτει σημαντικές λεπτομέρειες. Εν τέλει, ο θεατής θα είναι αυτός που θα ξεκαθαρίσει μια ιστορία που βασίζεται στο ένστικτο και στην πρώτη εντύπωση.

Πολλά θα αλλάξουν στην μικρή διάρκεια της σειράς (μόλις 4 ώρες διαρκεί ο πρώτος κύκλος), τα αδέρφια Τζέικ, Νάταλι και Έλεν θα αντιμετωπίσουν για πρώτη φορά τους εαυτούς τους με αφορμή τον ρόλο του Μαρκ, η μητέρα Βίβιαν θα χαρεί την ζωή της στα γεράματα αλλά το παραθαλάσσιο δράμα τους θα είναι υπό παρατήρηση από το πλέον κοντινό υπεράνω υποψίας πρόσωπο.

Κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει την Ιμέλντα Στόντον ότι δεν είναι το πλέον προσφιλές πρόσωπο αλλά όλοι θυμόμαστε τον ρόλο της ως Ντολόρες Άμπριτζ στον Χάρυ Πότερ και στο “Flesh and Blood” μπορεί να μην είναι τόσο αδίστακτη, είναι παρόλα αυτά αθέατος διώκτης με όλη την σημασία της έννοιας. Ο ρόλος της, άρτια εκτελεσμένος από την ίδια, συμβάλλει με ξεχωριστό τρόπο σε μια ιστορία που δείχνει νοερά την πορεία της αλλά είναι ταυτόχρονα τόσο ευάλωτη στους εξωτερικούς παράγοντες και σίγουρα εξαρτάται από την ανάμειξη της περίεργης γειτόνισσας.

Ακόμα και υπό αυτές τις συνθήκες όμως, η ιστορία πορεύεται ως οικογενειακή υπόθεση γιατί πώς αλλιώς θα χαρακτηρίσεις κάποιον που σε ξέρει σαράντα χρόνια; Το “Flesh and Blood” αποδεικνύεται βραδυφλεγές όσο αναλύει τους εμπλεκομένους και δεν τραβάει την οριστική, κόκκινη γραμμή για κανέναν χαρακτήρα, ούτε καν στο τέλος.

Μόνο ο δεύτερος κύκλος είναι ικανός να μας πει πόσο κοντά είναι τελικά αυτή η διευρυμένη οικογένεια και να μας δείξει πώς θα έμοιαζε το “Big Little Lies” εάν εκείνη η πτώση δεν ήταν θανάσιμη. Μέχρι τότε, αφιερώστε λίγο χρόνο στα πρώτα τέσσερα επεισόδια της σειράς.

7 / 10

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos