FILMPIXS: Νέα πλατφόρμα ταινιών και ντοκιμαντέρ μικρού μήκους

Δημοσίευση: 16 Φεβ. 2021, 21:21

Από σήμερα 17 Φεβρουαρίου 2021 κάνει για πρώτη φορά την εμφάνισή του το FILMPIXS, μια νέα streaming πλατφόρμα για ταινίες μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ μικρού μήκους. Το FILMPIXS παρουσιάζει κυρίως ταινίες μικρού μήκους, καθώς και μια επιλογή από ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους από όλο τον κόσμο, πολλά από τα οποία εστιάζουν σε επιδραστικές αφηγήσεις ως αφορμή αλλαγής.

<a href="/nea/filmpixs-afieronei-stin-gynaika-dimioyrgo/64151">Το Filmpixs αφιερώνει στην γυναίκα δημιουργό</a>ΣΧΕΤΙΚΑΤο Filmpixs αφιερώνει στην γυναίκα δημιουργό

Την πλατφόρμα λανσάρει η εταιρεία HF Productions, υπεύθυνη για μια σειρά εδραιωμένων ανεξάρτητων φεστιβάλ κινηματογράφου παγκοσμίως.

Το FILMPIXS περιλαμβάνει τίτλους από φεστιβάλ κινηματογράφου μεγάλου κύρους, όπως αυτά των Καννών, Τορόντο, Βενετίας, Sundance, Ρότερνταμ, Tribeca, SXSW, καθώς και βραβευμένες ταινίες μικρού μήκους.

Aπό την πρώτη ημέρα που θα είναι διαθέσιμη, η πλατφόρμα θα περιέχει περισσότερες από 100+ ταινίες, ενώ νέοι τίτλοι θα συνεχίσουν να προστίθενται στην υπηρεσία εβδομαδιαία. Πέρα από κάποιες εξαιρέσεις, η πλειονότητα του περιεχομένου θα είναι διαθέσιμη στους θεατές παγκοσμίως.

Σύμφωνα με τους Henrik Friis και Benn Wiebe της HF Productions:

«Έχοντας δουλέψει με φεστιβάλ κινηματογράφου και συνεργάτες σε πάνω από 20 χώρες μέχρι σήμερα, ο στόχος της HF Productions είναι ξεκάθαρος: να στηρίζουμε σκηνοθέτες και να κάνουμε τις ιστορίες τους να ακουστούν. Το FILMPIXS είναι η συνέχεια αυτής της ιδέας, να παρέχουμε μια πλατφόρμα, ειδικά για ταινίες μικρού μήκους που συχνά χάνονται μετά την αρχική τους προβολή στα φεστιβάλ κινηματογράφου. Το FILMPIXS θα διασφαλίσει ότι υπάρχει ζωή για αυτά τα κινηματογραφικά διαμάντια και μετά την προβολή τους στα φεστιβάλ. Και φυσικά, με τις σημερινές συνθήκες, αναγνωρίζουμε την δύναμη που έχουμε να φέρουμε αυτές τις σημαντικές αφηγήσεις ακόμη πιο κοντά σε ένα παγκόσμιο κοινό, μέσα στα σπίτια τους».

Την πρώτη ημέρα λειτουργίας του, το FILMPIXS θα έχει διαθέσιμες και 5 ελληνικές μικρού μήκους ταινίες:

Πρόκειται για το υποψήφιο στην Βενετία και βραβευμένο στο Κλερμόν Φεράν, «Λεωφόρος Πατησίων» (2018, 13, δείτε την εδώ’) και το υποψήφιο σε Τορόντο και Κλερμόν Φεράν «Route-3» (2019, 13’, δείτε το εδώ) του Θανάση Νεοφώτιστου, αλλά και τα ντοκιμαντέρ "Little Mother", "Waiting In an Endless Line" και "A Survivor Story" της GGM Greece.

Η GlobalGirl Media Greece είναι μια κολλεκτίβα καλλιτεχνών, μέλος της GlobalGirl Media, η οποία αποτελείται από νεαρές γυναίκες, Ελληνίδες ή αιτούμενες άσυλο στην Ελλάδα από την Αφρική και την Μέση Ανατολή έχοντας υποστεί σεξουαλικές κακοποιήσεις, γάμους ως ανήλικες, περιστατικά LGBTQI βίας.

Τις τρεις μικρού μήκους της GGM Greece μπορείτε να τις δείτε στο τέλος του κειμένου.

Υπάρχουν επίσης με το καλημέρα διαθέσιμοι τίτλοι όπως:

Το υποψήφιο για Όσκαρ «Daughter» (Τσεχία, 2019, 15’) της Ντάρια Κασέεβα.

Το «The van» (Αλβανία, 2019, 15’) του Ερένικ Μπεκίρι, με επίσημη συμμετοχή στις Κάννες.

Το «Acid rain» (Πολωνία, 2019, 26’) του Τόμεκ Πόπακουλ, στο διαγωνιστικό των Σάντανς και Ανεσί.

Το βραβευμένο με 7 Γκόγια, ντοκιμαντέρ «The writer from a country without bookstores» (Ισπανία/Ισημερινή Γιουινέα, 2019, 79’) του Μαρκ Σερένα.

Το «Figurant» (Γαλλία/Τσεχία, 2019, 14’) του Γιαν Βέιναρ, με τον Ντενί Λαβάν.

Η streaming υπηρεσία FILMPIXS είναι διαθέσιμη μέσω της σελίδας filmpixs.com, καθώς και μέσω των FILMPIXS Apps, διαθέσιμα σε iOS, Android, και άλλες μορφές. Οι συνδρομητές θα μπορούν να επιλέξουν μεταξύ της μηνιαίας συνδρομής των 5€ ή της ετήσιας συνδρομής των 42€. Η δοκιμή 7 ημερών είναι επίσης διαθέσιμη.

Το FILMPIXS υποστηρίζεται από Amazon FireTV, iOS App Store, Android Google App, AndroidTV, AppleTV, Roku, Chromecast και άλλες συσκευές.

 

 

 

 

 

 

tags: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
8848
Tanweer
7278
Tanweer
5733
Tanweer
5733
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos