Το Φεστιβάλ SXSW θα στριμάρει στο Amazon Prime Video

sxsw amazon
Δημοσίευση: 3 Απριλίου 2020, 20:45
Συντάκτης:

Η ακύρωση του φεστιβάλ SXSW πριν έναν μήνα, αποτέλεσε ένα από τα πρώτα χρονικά πλήγματα του κορονοϊού στην κινηματογραφική βιομηχανία: ακολούθησαν το Τραϊμπέκα στη Νέα Υόρκη και οι Κάννες, ενώ μένει να δούμε τι θα συμβεί τα καλοκαιρινά (Λοκάρνο, Κάρλοβι Βάρι, Σαράγιεβο) και φυσικά την Βενετία που συνήθως διεξάγεται τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ"Upload" season 1: Διασκεδαστικό smart tech

Το αμερικάνικό φεστιβάλ SXSW αποτελεί παραδοσιακά μια ιδιαίτερα σημαντική πλατφόρμα -εκτός των άλλων- για τις νέες φωνές των ΗΠΑ, αλλά και την πρωτοποριακή προσέγγισή του σαν θεσμός και επικοινωνία.

Το απέδειξε πριν μια εβδομάδα όταν διέθεσε δωρεάν online όλες τις μικρού μήκους του φετινού του προγράμματος, αποφάσισε σήμερα να το πάει σε άλλη πίστα.

Θα γίνει το πρώτο Φεστιβάλ μεγάλης εμβέλειας που -λόγω προφανώς της έκτακτης κατάστασης- θα στριμάρει το μεγαλύτερο μέρος ολόκληρο του φετινού του προγράμματος από την πλατφόρμα της Amazon Prime Video!

Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι ανάλογο σε τέτοια έκταση και θα αφορά όσους είναι ήδη συνδρομητές της Amazon, οι προβολές θα στριμάρουν για 10 ημέρες (όσες θα διαρκούσε και το φεστιβάλ) και μόνο για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, με τους δημιουργούς της κάθε ταινίας να αμοίβονται.

Το πιο πιθανό είναι να αφορά μόνο τους Αμερικανούς συνδρομητές του Amazon Prime Video (θα το γνωρίζουμε τέλη Απριλίου, όταν και αναμένεται να βγει στον αέρα), δεν παύει όμως να αποτελέσει μια ιδέα και μια λύση (για όσο διαρκέσει ο εφιάλτης του κορονοϊού) και για τα ευρωπαϊκά φεστιβάλ που προαναφέραμε, αν και εφόσον τελικά αναβληθούν οριστικά.

Για την ιστορία, να θυμίσουμε ότι στο Φεστιβάλ SXSW, την τελευταία δεκαετία πραγματοποίησαν ενδεικτικά την παγκόσμια πρεμιέρα τους ανεξάρτητα διαμαντάκια, όπως τα The Cabin In The Woods, Iron Sky, Spring Breakers, Short Term 12, Joe, Predestination, Οculus, Ex-Machina, Ηunt For The Wilderpeople, Sing Street, Free Fire, The Disaster Artist, Upgrade, Hereditary, Eighth Grade, Booksmart, αλλά και μεγάλα μπλοκμπάστερ όπως τα Fast & Furious 7, Atomic Blonde, Baby Driver, Ready Player One, A Quiet Place, Us, καθώς επίσης προβλήθηκαν σε παγκόσμια πρεμιέρα επεισόδια από σειρές όπως τα Outcast, Preacher, American Gods, Barry, Love Death & Robots, What We Do In The Shadows.

Τέλος, το 2016, είχαν προβληθεί εκεί το Suntan του Aργύρη Παπαδημητρόπουλου και το Chevalier της Αθηνάς Τσαγγάρη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tulip
12029
Feelgood
9042
Tanweer
3463