Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σαντορίνης επιστρέφει για 7η χρονιά

Δημοσίευση: 29 Μαΐου 2024, 16:01
Συντάκτης:

 

<a href="/nea/6o-festival-santorinis-pote-tha-erthete-na-xanakanoyme/68490">6ο Φεστιβάλ Σαντορίνης "Πότε θα έρθετε να το ξανακάνουμε;"</a>ΣΧΕΤΙΚΑ6ο Φεστιβάλ Σαντορίνης "Πότε θα έρθετε να το ξανακάνουμε;"

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σαντορίνης 2024 (SFF) επιστρέφει για 7η χρονιά στην καρδιά των Κυκλάδων από τις 18 έως τις 20 Ιουλίου για το ετήσιο κινηματογραφικό ραντεβού του. Μέσα από προβολές και εκπαιδευτικά εργαστήρια, το τριήμερο Φεστιβάλ έχει στόχο να αναδείξει τον ανεξάρτητο κινηματογράφο και να γίνει για ακόμα μια χρονιά σημείο συνάντησης.  

Με θέμα «Δυαδικά Όλα», το φετινό Φεστιβάλ επικεντρώνεται στην πολυδιάστατη φύση της ύπαρξης αλλά και το ρόλο του κινηματογράφου ως μέσο ανάδειξης των αντιθέσεων που βρίσκονται παντού γύρω μας. Όλα έχουν δύο πλευρές αρκεί να αρχίσεις να τα παρατηρείς.

Τέσσερα προγράμματα με διαφορετικές θεματικές ξετυλίγουν τις δύο όψεις που συνανταμε στις ανθρώπινες σχέσεις, στη συμβίωση μας σε κοινότητες, και αυτές που βλέπουμε σε τόπους και κουλτούρες αλλα και κοσμικά γεγονότα. 

Το πλούσιο πρόγραμμα προβολών του SFF2024 περιλαμβάνει ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους διαφόρων ειδών από ανερχόμενους/ες και καταξιωμένους/ες  κινηματογραφιστές και κινηματογραφίστριες από όλο τον κόσμο. 

Οι προβολές του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σαντορίνης 2024 θα πραγματοποιηθούν 19 και 20 Ιουλίου στο «Σινέ Καμάρι». Τόπος διεξαγωγής του SFF από την πρώτη χρονιά της ίδρυσής του, ο θερινός κινηματογράφος αποτελεί πλέον ένα αναπόσπαστο κομμάτι του χαρακτήρα του Φεστιβάλ. 

Επιπλέον, στα πλαίσια του SFF θα πραγματοποιηθεί και ένα διήμερο εκπαιδευτικό εργαστήριο στο παλιό εργοστάσιο τομάτας Δ. Νομικός στη Βλυχάδα σε συνδιοργάνωση με το σύγχρονο Βιομηχανικό Μουσείο. Με τίτλο «Τα παιχνίδια που δημιούργησαν τον Κινηματογράφο», το δημιουργικό εργαστήριο με εισηγήτρια την εκπαιδευτικό οπτικοακουστικών τεχνών, Ιωάννα Γιακουμάτου έχει σχεδιαστεί για παιδιά ηλικίας 8-10 ετών. Στόχος είναι οι συμμετέχοντες και οι συμμετέχουσες να ανακαλύψουν τι υπήρχε πριν τον κινηματογράφο και μέσα από τη βασική διαδικασία δημιουργίας κίνησης των καρέ να μάθουν πως ζωντανεύει μια εικόνα, σχεδιάζοντας και κατασκευάζοντας τα δικά τους οπτικά παιχνίδια. 

Οι ταινίες προβάλλονται με αγγλικούς και ελληνικούς υπότιτλους

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και τις δράσεις του Φεστιβάλ θα βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του

Τιμή Εισιτηρίου: 8 ευρώ / ημέρα. Διήμερο εισιτήριο: 14 ευρώ. Δίκτυο Προπώλησης Εισιτηρίων: Ticketmaster. 

Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας “Δ.Νομικός”

Διεύθυνση: Βλυχάδα, Σαντορίνη. Τηλέφωνο: 2286 085141

Επίσημη ιστοσελίδα: www.tomatomuseum.gr/

Open Air Cinema Kamari

Διεύθυνση Καμάρι, Σαντορίνη. Τηλέφωνο: 2286 033452

Επίσημη ιστοσελίδα: santorinicinema.com/

Πρώτη δημοσίευση: 29 Μαΐου 2024, 16:01
Ενημέρωση: 29 Μαΐου 2024, 16:01
Συντάκτης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

memory, από την Spentzos memory, από την Spentzos