Φεστιβάλ Καννών 2021: Πάει για Οκτώβριο

Δημοσίευση: 27 Μαρτίου 2021, 13:45
Συντάκτης:

Υπό κανονικές συνθήκες, ο Μάιος θα ήταν ο μήνας του Φεστιβάλ Καννών. Όμως, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί παγκοσμίως τον τελευταίο χρόνο εξαιτίας του COVID-19, το Φεστιβάλ του 2020 δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ, ενώ η φετινή του διοργάνωση έχει προγραμματιστεί για τον ερχόμενο Ιούλιο, με πρόεδρο της κριτικής επιτροπής τον Σπάικ Λι.

<a href="/nea/75o-festival-kannon-ayti-einai-i-episimi-afisa-toy/69781">75ο Φεστιβάλ Καννών: Αυτή είναι η επίσημη αφίσα του</a>ΣΧΕΤΙΚΑ75ο Φεστιβάλ Καννών: Αυτή είναι η επίσημη αφίσα του

Φεστιβάλ Καννών 2021: Θα διεξαχθεί τον Ιούλιο.

Το 2021 δεν φαίνεται όμως να ευνοεί την καλοκαιρινή διοργάνωση, καθώς τα κρούσματα COVID-19 αυξάνονται διαρκώς στη Γαλλία, υπάρχουν προβλήματα στη διαδικασία εμβολιασμού του πληθυσμού, ενώ το Παρίσι βρίσκεται πάλι υπό καθεστώς lockdown για τέσσερις τουλάχιστον εβδομάδες (και βλέπουμε).

Έτσι, ο Τιερί Φρεμό, διευθυντής του Φεστιβάλ, φαίνεται να θέλει να μεταθέσει την ημερομηνία διεξαγωγής του το φθινόπωρο και συγκεκριμένα τον Οκτώβριο. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι οι Κάννες θα έχουν έντονο ανταγωνισμό, καθώς άλλα τέσσερα μεγάλα κινηματογραφικά φεστιβάλ πραγματοποιούνται παραδοσιακά μέσα στον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβρη (Φεστιβάλ Βενετίας, Νέας Υόρκης, Τορόντο και Τελουράιντ).

Φεστιβάλ Καννών 2021: Ο Σπάικ Λι Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής.

Αυτή η κίνηση θα δημιουργήσει προφανώς αναταραχή σε παραγωγούς και υπεύθυνους προώθησης ταινιών, οι οποίοι προτιμούν για ευνόητους λόγους να πραγματοποιηθούν οι Κάννες τον Ιούλιο και όχι αργότερα. Βέβαια, καθώς μιλάμε για το μεγαλύτερο και πιο επιδραστικό κινηματογραφικό φεστιβάλ του κόσμου, αυτό δεν σημαίνει ότι, όταν και εφόσον πραγματοποιηθεί, θα λείπουν από το lineup του πολυαναμενόμενες πρεμιέρες, όπως π.χ. το “The Great Dispatch” του Ουές Άντερσον, το οποίο δεν προβλήθηκε όπως είχε προβλεφθεί το 2020.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
8848
Tanweer
7278
Tanweer
5733
Tanweer
5733
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos