Το Φεστιβάλ Δράμας ταξιδεύει στον κινηματογράφο Ίριδα

Δημοσίευση: 15 Απριλίου 2024, 15:29
Συντάκτης:

Την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή 19-21 Απριλίου ο ιστορικός κινηματογράφος, γωνία Ιπποκράτους και Ακαδημίας, όπου πραγματοποιεί τις προβολές του ο Κινηματογραφικός Τομέας του Πολιτιστικού Ομίλου Φοιτητών του Πανεπιστημίου Αθηνών (αίθουσα Ίριδα-ΠΟΦΠΑ), θα φιλοξενήσει το πρόγραμμα DISFF in Athens με τις σπουδαστικές ταινίες που  διαγωνίστηκαν πέρυσι στο Εθνικό Σπουδαστικό Πρόγραμμα στη Δράμα (46o DISFF, 2023).

<a href="/nea/kinimatografos-irida-koitida-politismoy-i-allos-enas-horos-pros-enoikiasi/69812">Kινηματογράφος Ίριδα: "Κοιτίδα πολιτισμού ή άλλος ένας χώρος προς ενοικίαση;"</a>ΣΧΕΤΙΚΑKινηματογράφος Ίριδα: "Κοιτίδα πολιτισμού ή άλλος ένας χώρος προς ενοικίαση;"

Παράλληλα, θα παρουσιαστεί το Focus on Germany, ένα αφιέρωμα  σε επιλεγμένες γερμανικές ταινίες μικρού μήκους από τη δεκαετία του ’80 έως και σήμερα, που παρουσιάζει το Φεστιβάλ Μικρού Μήκους του Αμβούργου (σε συνέχεια του αφιερώματος που είχε προβληθεί στο Φεστιβάλ  Δράμας τον περασμένο Σεπτέμβριο).

Την Παρασκευή 19 Απριλίου και το Σάββατο 20 Απριλίου οι προβολές ξεκινούν στις 19:00  με το γερμανικό αφιέρωμα και συνεχίζονται στις 20:30 με τις ταινίες του Εθνικού Σπουδαστικού Προγράμματος. Την Παρασκευή θα παιχτούν εμβληματικές γερμανικές ταινίες που γυρίστηκαν τη δεκαετία του ’80 (δηλαδή επί Λαοκρατικής Δημοκρατίας της Γερμανίας), και το Σάββατο θα ακολουθήσουν ταινίες από το ’90 μέχρι σήμερα που δείχνουν την εξέλιξη των γερμανικών ταινιών μικρού μήκους στο χρόνο, μετά την πτώση του Τείχους..

Tην Κυριακή 21 Απριλίου και οι δύο ζώνες προβολών θα είναι αφιερωμένες στις ελληνικές σπουδαστικές ταινίες.

Οι ταινίες καλύπτουν ένα ιδιαίτερα ευρύ θεματικό φάσμα (σχέσεις, ταυτότητα, συμπερίληψη, κοινωνική κριτική), ξεδιπλώνοντας με αξιοσημείωτη φρεσκάδα, ευαισθησία και διεισδυτικότητα τους προβληματισμούς των νέων παιδιών. Και φανερώνουν τη μεγάλη δυναμική που έχει ο ελληνικός κινηματογράφος σήμερα: μία δυναμική ορατή ήδη από τα πρώτα βήματα των ελλήνων κινηματογραφιστών.

Μετά τις προβολές θα ακολουθήσει Q&A  με τους σκηνοθέτες.

Ώρες προβολών:  19:00  και 20:30.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Το ωρολόγιο πρόγραμμα ανά μέρα καθώς και αναλυτικές πληροφορίες για κάθε ταινία και τους συντελεστές της, θα βρείτε εδώ. 

Πρώτη δημοσίευση: 15 Απριλίου 2024, 15:29
Ενημέρωση: 15 Απριλίου 2024, 15:29
Συντάκτης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
8848
Tanweer
7278
Tanweer
5733
Tanweer
5733
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos