Φεστιβάλ Ανθρωπότητα και Τεχνητή Νοημοσύνη στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Δημοσίευση: 24 Aug 2021, 16:16

Το SNF Nostos του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) παρουσιάζει δεκάδες ταινίες και ντοκιμαντέρ γύρω από τη θεματική του φετινού φεστιβάλ Ανθρωπότητα και Τεχνητή Νοημοσύνη (Α.Ι.), διερευνώντας μέσα από την τέχνη του σινεμά τη θέση του ανθρώπου μέσα σε έναν κόσμο τεχνολογίας που δεν σταματά να εξελίσσεται.

<a href="/nea/park-your-cinema-aygoysto-septemvrio-sto-xefoto-toy-kpisn/68538">Park Your Cinema Αύγουστο & Σεπτέμβριο στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ</a>ΣΧΕΤΙΚΑPark Your Cinema Αύγουστο & Σεπτέμβριο στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα; Από τις πιο εμπορικές blockbuster ταινίες, μέχρι τις πιο κλασικές και διαχρονικές. Από τις πιο περιπετειώδεις και δυστοπικές, μέχρι τις πιο ποιητικές και πολιτικές. Από A Space Odyssey, Interstellar, Mad Max: Fury Road, I, Robot, Bicentennial Man μέχρι THX 1138, το πρόγραμμα προβολών περιλαμβάνει τίτλους που έχουμε αγαπήσει, έχουμε δει αρκετές φορές και στο μέλλον θα ξαναδούμε ακόμα τόσες.

Στο φετινό SNF Nostos θα προβληθεί επίσης η Γερμανική εξπρεσιονιστική ταινία του Φριτς Λανγκ Metropolis, με τη συνοδεία πρωτότυπης μουσικής από τους The Anvil Orchestra, ένα σύνολο που ντύνει κλασικές ταινίες του βωβού κινηματογράφου με πρωτότυπη μουσική σύνθεση που στηρίζεται στα κρουστά.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα προβολών στον Φάρο εδώ.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα προβολών στα Πανοραμικά Σκαλιά εδώ.

Για τη συμμετοχή στις εκδηλώσεις απαιτείται η απόκτηση του SNF Nostos ID.

SNF Nostos Κινηματογραφικές Προβολές Ανθρωπότητα και Τεχνητή Νοημοσύνη / Φάρος & Πανοραμικά Σκαλιά (Όλες τις μέρες)

Προβολή του Metropolis με μουσική από τους The Anvil Orchestra

Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος, ΕΛΣ (Σάββατο 28 Αυγούστου)

25-29.08.2021

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ)

Είσοδος ελεύθερη. Για τη συμμετοχή στην εκδήλωση απαιτείται η απόκτηση του SNF Nostos ID. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί με βάση τα υγειονομικά μέτρα που θα ισχύουν εκείνην την περίοδο σχετικά με την εξάπλωση της COVID-19.

*Αν και καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την ασφάλεια και προστασία της υγείας των επισκεπτών, καλλιτεχνών και εργαζομένων του SNF Νostos 2021, τηρώντας  όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τη δημόσια υγεία όπως αυτά υποδεικνύονται από την ισχύουσα νομοθεσία και τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών, θα θέλαμε να επισημάνουμε την ατομική ευθύνη κάθε συμμετέχοντα ως ικανότερο μέτρο προστασίας έναντι της μόλυνσης από τον COVID-19. Παρακαλούμε σεβαστείτε τις υποδείξεις των υγειονομικών  αρχών, αποφεύγοντας τον συνωστισμό, φορώντας μάσκα και πλένοντας συχνά τα χέρια σας.

Για όλα τα νέα του SNF Nostos επισκεφθείτε τον επίσημο ιστότοπο www.snfnostos.org και εγγραφείτε στο newsletter της διοργάνωσης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos