Έξαλλος ο Ντενί Βιλνέβ με την απόφαση να βγει το "Dune" online

Δημοσίευση: 11 Δεκ. 2020, 19:22
Συντάκτης:

Η απόφαση της Warner να διανείμει ολόκληρο τον κινηματογραφικό της κατάλογο για το 2021, ταυτόχρονα σε αίθουσες και online στο HBO Max, προκάλεσε αντιδράσεις σε ολόκληρη την κινηματογραφική κοινότητα και έντονες ανησυχίες για το μέλλον της αγοράς και της διανομής ταινιών.

<a href="/nea/regime-oi-sexoyalikes-kai-mi-neyroseis-ton-igeton/69719">"Τhe Regime": Οι σεξουαλικές και μη, νευρώσεις των ηγετών</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"Τhe Regime": Οι σεξουαλικές και μη, νευρώσεις των ηγετών

Πριν λίγα 24ωρα, πρώτος επώνυμος που αντέδρασε, ήταν ο Κρίστοφερ Νόλαν.

Ακολούθησε ο Ντενί Βιλνέβ, άμεσα θιγόμενος, καθώς το «Dune» που με τόσο κόπο ετοιμάζει (και που αναμένεται Οκτώβριο του 2021) και που η θέση αυτού του μεγαλοπρεπούς sci-fi είναι ξεκάθαρα στην μεγάλη οθόνη, ο οποίος εμφανίστηκε έξαλλος σε επιστολή που δημοσίευσε στο Variety:

«Δεν υπάρχει καμία αγάπη για το σινεμά, ούτε για το κοινό σ' αυτήν την κίνηση. Εχει να κάνει μόνο με την επιβίωση ενός γίγαντα των τηλεπικοινωνιών που προσπαθεί να απαλλαχθεί από ένα χρέος 150 δις δολαρίων. Ενώ το «Dune» αφορά στο σινεμά και το κοινό, η AT&T έχει να κάνει με τη δική της επιβίωση Wall Street. Μιας και η μέχρι τώρα πορεία του HBO Max είναι αποτυχημένη, η AT&T αποφάσισε να θυσιάσει ολόκληρο τον κατάλογο της Warner Bros για το 2021, σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να τραβήξει την προσοχή των θεατών.

Η κινηματογραφική δημιουργία είναι μια συνεργασία, που εξαρτάται από την αμοιβαία εμπιστοσύνη της ομάδας και η Warner Bros. ανήγγειλε ότι δεν βρίσκεται πια στην ίδια ομάδα. Το streaming μπορεί να υποστηρίξει εξαιρετικό περιεχόμενο, αλλά όχι ταινίες της εμβέλειας του «Dune». Η απόφαση της Warner Bros. σημαίνει ότι το  «Dune» δεν θα έχει την ευκαιρία να τα καταφέρει εισπρακτικά ώστε να αποδειχτεί βιώσιμο και ότι η πειρατεία θα θριαμβεύσει. Η Warner Bros. μπορεί μόλις να δολοφόνησε το franchise του «Dune».

Σίγουρα η δημόσια υγεία είναι προτεραιότητα. Αυτός είναι και ο λόγος που με βρήκε απόλυτα σύμφωνο η αναβολή της ταινίας για τον Οκτώβριο του 2021. Τότε που το εμβόλιο θα έχει ήδη χρισημοποιηθεί αρκετό καιρό και όπως όλα δείχνουν θα υπάρχει η δυνατότητα να δει ο κόσμος της ταινίας εκεί που ανήκει και για τον λόγο για τον οποίο εγώ και οι συνεργάτες μου παλέψαμε 3 χρόνια για να δημιουργήσω το καλύτερο φιλμ της καριέρας μου: για να ειδωθεί στην μεγάλη οθόνη».

Ολόκληρη την επιστολή μπορείτε να την διαβάσετε εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
8848
Tanweer
7278
Tanweer
5733
Tanweer
5733
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos