ΣΕΙΡΕΣ

"Equinox" season 1: Λίγο απ'όλα

Δημοσίευση: 18 Ιαν. 2021, 04:42
Συντάκτης:

Σύνοψη: Mια τάξη τελειόφοιτων μαθητών εξαφανίζεται ανεξήγητα το 1999 χωρίς να αφήσει ίχνη. Η Άστριντ μετά την εξαφάνιση της αδερφής της (ένα από τα θύματα) υποφέρει από ψυχολογικά τραύματα και εφιαλτικά οράματα. Το 2020, η Άστριντ είναι πλέον 30 ετών, όταν οι εφιάλτες επιστρέφουν, με ένα ανώνυμο τηλεφώνημα στην ραδιοφωνική της εκπομπή. Αποφασίζει να μάθει τι συνέβη στην αδερφή της και στην τάξη της και ανακαλύπτει μια δυσάρεστη αλήθεια που σχετίζεται και με την ίδια.

<a href="/nea/irma-vep-season-1-goiteytika-aytoanaforiko/66660">&#039;Irma Vep&quot; season 1: Γοητευτικά αυτοαναφορικό</a>ΣΧΕΤΙΚΑ'Irma Vep" season 1: Γοητευτικά αυτοαναφορικό

Η δανέζικη σειρά μυστηρίου «Equinox» παρουσιάστηκε από το Netflix σαν το νέο «Dark». Πολύ θα το ήθελε, αλλά μάλλον καμία σχέση. Αν εξαιρεθούν τα συνεχόμενα χρονικά φλας μπακ, ουσιαστικά πρόκειται για δύο διαφορετικά κατασκευάσματα.

Το «Equinox» είναι σαφώς πιο κατανοητό και λιγότερο χαοτικό, σίγουρα πιο ατμοσφαιρικό και δουλεμένη φωτογραφία που μαγνητίζει το βλέμμα, τελικά όμως το παζλ που καλείται να συμπληρώσει η πρωταγωνίστρια με τις μνήμες από την παιδική της ηλικία και την έρευνα που πραγματοποιεί στο παρόν, δεν είναι από τα δύσκολα, ενώ και τα 6 επεισόδια που διαρκεί, αν και βολεύουν στο binge-watching, μάλλον δεν αρκούν για να χτίσουν και να εμπλουτίσουν το μυστήριο αναλόγως, ενώ και το τέλος είναι αρκετά βιαστικό.

Διαθέτει βεβαίως ένα πετυχημένο επεισόδιο όπου αναμειγνύει τον φολκ τρόμο και την παγερή σκανδιναβική ατμόσφαιρα, αν και υστερεί σε νοσηρότητα με το «Midsommar» που σου έρχεται στο μυαλό.

Το «Equinox» δεν είναι στο σύνολό του στιβαρό, ερμηνείες έχουμε δει πολλές και πολύ πιο on the spot σε διάφορα άλλα nordic noir, ενώ και το μοντάζ είναι μάλλον αποπροσατολισμένο.

Ένα φολκλόρ ψυχολογικό θρίλερ τρόμου, που θυμίζει λίγο «The revenants» και ελάχιστο από «Λαβύρινθο του Πάνα», με λίγο από μεταφυσική και αποκρυφισμό, αλλά κάπου εκεί εντοπίζεται το πρόβλημα: δεν καταφέρνει τελικά να ενσωματώσει όλα αυτά τα δάνεια και να χτίσει έναν δικό του, αυτόνομο χαρακτήρα.

Και αυτό είναι το πιο σημαντικό στο συγκεκριμένο είδος.

Ακολουθήστε το Move It στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του σινεμά!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ