Έκλεισε το Odeon Starcity

Δημοσίευση: 9 Σεπτεμβρίου 2019, 15:57
Συντάκτης:

Kάθε κλείσμο ενός κινηματογράφου, είναι ήττα του πολιτισμού.

Σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά το κλείσιμο του Odeon Kosmopolis στο Μαρούσι, που σήμερα λειτουργεί πλέον ως κατάστημα της αλυσίδας οικιακού και επαγγελματικού εξοπλισμού Leroy Merlin, υπάλληλοι της Εθνικής Leasing άλλαξαν τις κλειδαριές και στο συγκρότημα Odeon Star City επί της Λεωφόρου Συγγρού 111.

Η κίνηση οδήγησε στο κλείσιμο ενός ακόμα  πολυκινηματογράφου της αλυσίδας Odeon στην Αττική, κάτι που συνδέεται με το γεγονός πως η Εθνική Leasing απέκτησε το κτίριο της Λεωφόρου Συγγρού στο πλαίσιο συμφωνίας εξυγίανσης του ν. 106 με την Δρομέας Ακινήτων, εξηγούν τραπεζικές πηγές.

Το Star City ξεκίνησε τη λειτουργία του στις αρχές του 2006, με δέκα αίθουσες κινηματογραφικών προβολών της Odeon, περίπου 1.900 θέσεις και επιπλέον παροχές εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας (Cinema Park). Στα πρώτα χρόνια της λειτουργίας του, τα εισιτήρια στις δέκα αίθουσες έφταναν και τα 600.000 ετησίως. Όμως, μετά το 2010, τα εισιτήρια έπεσαν στα μισά, λόγω κρίσης αλλά και λόγω ανταγωνισμού (Village Φάληρο).

Τη διαχείριση των κινηματογράφων της Λεωφόρου Συγγρού είχε η Odeon Entertainment η οποία διαχειρίζεται επίσης δέκα άλλους χώρους σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Κομοτηνή, Πάτρα, Ξάνθη, κ.α. Οι επιπτώσεις της κρίσης στην αγορά του θεάματος αποτυπώνονται στα αρνητικά ίδια κεφάλαια που είχε η Odeon Entertainment στα τέλη του 2018, ύψους 453.000 ευρώ καθώς και στις υποχρεώσεις που ξεπερνούσαν τα 5,4 εκατ. από 3,9 εκατ. ευρώ το 2017. Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας υποχώρησε πέρυσι στα 13,5 εκατ. από 14,6 εκατ. ευρώ την προηγούμενη χρονιά, ενώ παρουσίασε και ζημιές μισού εκατ. ευρώ. O ορκωτός λογιστής της εταιρείας (Grant Thornton) έχει εγγράψει στις οικονομικές καταστάσεις σημείωση περί «ύπαρξης ουσιώδους αβεβαιότητας η οποία ενδεχομένως θα εγείρει σημαντική αμφιβολία σχετικά με την δυνατότητα της Εταιρείας να συνεχίσει την δραστηριότητα της».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Καθημερινής, όλα τα παραπάνω.

Όσοι και όσες το είχαμε επισκεφθεί μέσα στο 2019, είχαμε αντιληφθεί ότι το κλείσιμο ήταν ζήτημα χρόνου, με την ουσιαστική εικόνα παραίτησης που παρουσίαζε, καθώς ουσιαστικά λειτουργούσαν μόνο οι αίθουσες, ενώ σχεδόν όλοι οι περιβάλλοντες χώροι αναψυχής ήταν κλειστοί...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Οι 100 καλύτερες σειρές του 21ου αιώνα σύμφωνα με τον Guardian

Με μια πολύ πιο λογική και αναμενόμενη λίστα -σε σχέση με την τουλάχιστον αμφιλεγόμενη...
2 ώρες
BOX OFFICE

Δεν έφτασε στα άστρα

To "Αd Astra" έδειξε να μην έχει καύσιμα όχι μέχρι τον Ποσειδώνα, ούτε καν...
3 ώρες

Δράμα 2019: Οι νέοι δημιουργοί αποκαλύπτονται - Μέρος 5ο

Το φετινό Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας έφτασε στο τέλος του και ένα...
5 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Odeon
20272
Tanweer
11970
Odeon
7780