Εισιτήρια Πέμπτης: ΜΗΔΕΝ

Δημοσίευση: 22 Ιαν. 2022, 19:39
Συντάκτης:

H ανάρτηση του Σινέ Παράδεισος πριν λίγα 24ωρα, είναι αποκαρδιωτική. 

<a href="/nea/anoikta-sinema-apo-proi/65314">Ανοικτά σινεμά από το πρωϊ</a>ΣΧΕΤΙΚΑΑνοικτά σινεμά από το πρωϊ

Όπως θα διαβάσετε και αναλυτικά πιο κάτω, ο κινηματογράφος του Κορυδαλλού, την Πέμπτη 20/1, όταν και έκανε και πρεμιέρα η ταινία Nightmare Alley του Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο και ενώ προβαλλόταν παράλληλα στη δεύτερη αίθουσα και η Σμύρνη μου Αγαπημένη, δεν κόπηκε ούτε ένα εισιτήριο. Δεν πάτησε άνθρωπος. Ψυχή. 

Οι ιδιοκτήτες της αίθουσες προχώρησαν το ίδιο βράδυ σε μια ανακοίνωση, στην οποία καταφέρονται κατά της πολιτείας που δεν έδωσε (και δεν εξήγησε γιατί δεν το έκανε) την επιχορήγηση ενίσχυσης για τον covid (όπως και σε άλλες αίθουσες) όπως και για τη γενικότερη στάση της προς τον πολιτισμό αυτή την πολύ δύσκολη εποχή της πανδημίας, αλλά κατά των ΜΜΕ, κατηγορώντας ως ηθικούς αυτουργούς. 

Η κατάσταση με τον Covid εδώ και δυο χρόνια είναι πολύ δύσκολη για όλες τις χώρες του κόσμου και η ευθύνη δεν είναι μόνο της κυβέρνησης και των ΜΜΕ. Είναι συνολική και οι αιτίες πολλές. Από τον προγραμματισμό και τη διανομή των ταινιών, την αποπροσανατολισμένη (ή πολύ συγκεκριμένα προσανατολισμένη...) αρκετές φορές κρτική, μέχρι τον φόβο του κόσμου και την "τρομοκρατία" που έχει υποστεί, που είναι και το κυριότερο όλων. Κάποιες αίθουσες δεν άντεξαν (Όσκαρ, Έμπασσυ, Village Φάληρο κ.α.), αρκετές ακόμη "χαροπαλεύουν". Ευχόμαστε καλή δύναμη αι κουράγιο σε όλους και όλες.

Αναλυτικά η ανάρτηση στο Facebook:

“Σήμερα Πέμπτη 20 Ιανουαρίου ο Παράδεισος με 2 νεες ταινίες Α προβολης κατάφερε και έκανε το πανελλήνιο ρεκόρ των 0 εισιτηρίων. Δηλαδή δεν πάτησε ψυχή. Πιστεύουμε ότι αυτήν την εβδομάδα θα σπάσουμε όλα τα ρεκόρ της μη προσέλευσης. Η αλήθεια είναι ότι δεν θυμόμαστε να έχουμε ποτέ 0 εισιτήρια, ακόμα και με βροχή στην ταράτσα κοβαμε 10-14 εισιτήρια. Ευχαριστούμε όλα τα Μ.Μ.Ε που συντελούν στην καταστροφή μας θα σας θυμόμαστε όταν θα κάνουμε τον επικήδειο μας. Επίσης ευχαριστούμε το Υπουργείο Οικονομικών που αφού μας έκοψε, δεν μας έδωσε ποτέ απάντηση στην Επιστολή μας γιατί δεν δόθηκε σε εμάς και σε άλλους κινηματογράφους η πολυδιαφημισμένη επιδότηση θέσεων για ανόητους λόγους, τον ένα κινηματογράφο από αυτους τον χάσαμε αρχες Ιανουαρίου. Άλλοι 4 μήνες μείνανε δυσνόητα δύσκολοι μετά έρχονται οι τουρίστες”.

Ακολουθήστε το Move It στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του σινεμά!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ