ΣΕΙΡΕΣ

"DMZ": Νικητής βγαίνει το κακό γράψιμο

Δημοσίευση: 16 Απριλίου 2022, 14:50
Συντάκτης:

Συνοψη: Η Αμερική έχει χτυπηθεί απο ένα νέο εμφύλιο πόλεμο και μέσα στο κακό χαμο η Alma αναζητα το χαμένο της γιο μπουκάροντας στην αποστρατικοποιημένη ζώνη η αλλιώς 'DMZ' όπου εκεί τη περιμένει μια νέα μάχη.

<a href="/nea/lesson-nai-stin-anthropia-ohi-ston-diahorismo/69153">"The lesson": Ναι στην ανθρωπιά, όχι στον διαχωρισμό</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"The lesson": Ναι στην ανθρωπιά, όχι στον διαχωρισμό

Γνώμη: Παρακολουθώντας το trailer, η σειρά υπόσχεται μια τζούρα απο Last of us, λίγο I am legend και αρκετή δυστοπία ότι καλύτερο δηλαδή για τους λάτρεις των μελαγχολικών και βαριών θεαμάτων υπό την επιτήρηση του HΒΟ που όσο και να ψάχεις δύσκολα βρίσκεις μέτρια παραγωγή.

Η κουκλάρα και πολύ καλή ηθοποιός Rozario Dawson στο ρόλο της αποφασισμένης μητέρας που θα σπάσει όλους τους κανόνες έτσι ώστε να βρεί το γιό της και ο Benjamin Βratt (που δεν είναι τόσο κακός ηθοποιός όσο πολλοί νομίζουν) σε χαρακτήρα big boss συμμορίτη. Το κοινό στοιχείο και των 2 είναι οτι ψάχνουν όλα αυτά τα χρόνια μια επιτυχία που θα τους επαναφέρει στη A-list ονομάτων σε κινηματογραφικά project. H 'κατάρα' δε φαίνεται να σπάει ούτε με το DMZ.

Το μεγαλύτερο μειονέκτημα της σειράς δεν έιναι το αρκετά κλισέ σενάριο αλλα η τελείως βαρετή απόδοση του. Σωστά διαβάσατε: η σειρά είναι πολύ βαρετή.Μιλάμε για κατόρθωμα καθώς περιορίζεται σε 4 (!) επεισόδια όπου ούτε χώρος ούτε χρόνος υπάρχει για περαιτέρω ανάπτυξη της υπόθεσης.

Τα παράπονα θα ήταν ακόμα λιγότερα αν οι δημιουργοί του concept γέμιζαν τη σειρά με δράση και ανατροπές. Αντιθέτως έχουν τη Dawson να περιφέρεται ασκόπως και να πετάει στομφώδη λογύδρια όταν ξεκουράζεται και δε μιρλιάζει για τη κακή της τύχη,ενώ ο Bratt μονίμως μανουριασμένος προσπαθεί να γίνει μίξη απο Sopranos και Godfather μαζί με κερασακι τους κοιλιακούς του, με ανεπιτυχή αποτελέσματα.

Το DMZ βασίστηκε σε κόμικ (απο τη Vertigo) που μαθαίνουμε οτι κατακρεουργήθηκε αλλα πως θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά; Η δύναμη των τηλεοπτικών σειρών είναι η πλήρη ανάπτυξη χαρακτήρων και το άπλωμα ιστοριών που δύσκολα χωράνε σε 2 ωρες.Εδώ δε σώθηκε η δουλειά ούτε με το έξτρα δυοράκι.

Φανερή η έλλειψη budget (προφανώς δε το πίστεψε η ίδια η παραγωγή) που μεταφράζεται σε άπειρα κοντινά πλάνα στους διαλόγους ενώ η δυστοπία αποκαλύπτεται σε απειροελάχιστα πλάνα με τη μερίδα του λέοντος να καταλαμβάνουν 'τσαντήρια' που έχουν δημιουργήσει αντίπαλες συμμορίες.

Αν κάποιοι περιμέναν έστω ένα 'The Warriors' όπου η μιά συμμοριά επιβάλλεται εις βάρος άλλων, δυστυχώς νικητής βγαίνει το κακό γράψιμο και η έλλειψη ταλέντου του υπόλοιπου cast.

Πραγματικά μια χαμένη προσπάθεια που μέσα στο τσουνάμι σειρών, το DMZ δεν έχει κάτι για να καυχηθεί παρά μια μοναδική θέαση για τη περιέργεια του πράγματος.

Για τους έχοντες περιορισμένο χρόνο, υπάρχουν πολύ καλύτερα πράγματα εκεί έξω απο το τραβηγμένο μελόδραμα της Alma και μια απο τις χειρότερες παρουσιάσεις εμπόλεμης και ουδέτερης ζώνης στην ιστορία του τηλεοπτικού 'σινεμά'

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
78074
Feelgood
20038
Feelgood
17265
Cinobo
5880
Zone of interest, από την Spentzos Zone of interest, από την Spentzos