Δείτε 13 ντοκιμαντέρ του BBC δωρεάν στο σπίτι σας

Δημοσίευση: 23 Aug 2021, 16:58
Συντάκτης:

Το Longshot είναι ένα κινηματογραφικό φεστιβάλ που διοργανώνεται από το BBC Reel, μόνο που φέτος θα πραγματοποιηθεί online, μπορώντας κάποιος να μπει στην online πλατφόρμα του και να δει δωρεάν τα δεκατρία μικρού μήκους ντοκιμαντέρ που συμμετέχουν στο φεστιβάλ μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου. Τα δεκατρία ντοκιμαντέρ προέρχονται από όλο τον κόσμο, δεν μπορεί κάποιος να τα βρει κάπου αλλού, προτείνοντας σκηνοθέτες/σκηνοθέτριες που ίσως πρέπει να γνωρίσουμε.

<a href="/nea/going-hurt-season-1-tha-ponesei/65967">This is going to hurt" season 1: Θα πονέσει</a>ΣΧΕΤΙΚΑThis is going to hurt" season 1: Θα πονέσει

Το περσινό φεστιβάλ είχε τουλάχιστον 400 χιλιάδες θεάσεις. Φέτος το φεστιβάλ αποκτά και διαγωνιστικό χαρακτήρα με κριτική επιτροπή τεσσάρων ανθρώπων που θα αποφασίσουν για το ποιος θα κερδίσει το μεγάλο βραβείο τον επόμενο μήνα. Η κριτική επιτροπή απαρτίζεται από τους σκηνοθέτες Nandita Das, Anna Zamecka, Jessica Beshir και Bao Nguyen.

Σύμφωνα με το BBC οι ταινίες που συμμετέχουν στο φεστιβάλ «εξερευνούν ιστορίες που εμπνέουν και ενθουσιάζουν που μας θυμίζουν την χαρά της ανθρώπινης ύπαρξης, τιμούν τα νέα ξεκινήματα και τα θαύματα του ποικιλόμορφου, χρωματιστού και εντυπωσιακού κόσμου. Ταινίες που κάνει την καρδιά σου να αναπηδήσει, σε εκπλήσσουν, εξετάζουν καίρια ζητήματα μέσα από ένα νέο φακό και πάνω από όλα όλες γιορτάζουν την ομορφιά και ποικιλομορφία του πλανήτη μας», ενώ η Anna Bressanin, υπεύθυνη του αμερικάνικου BBC Reel, συμπληρώνει «θέλουμε να προσφέρουμε στο κοινό μας την δυνατότητα να ανακαλύψει ταινίες που δεν θα μπορούσε αλλού, εκτός αν μπορούσαν να ταξιδέψουν από το Ρέικιαβικ στο Τελ Αβίβ. Φέτος, το LongShots είναι ο τρόπος μας να γιορτάσουμε το μαζί και την ενωτική δύναμη του σινεμά».

Το BBC από 110 ταινίες κατέληξε στις εξής 13:

Transnistra από το μη αναγνωρισμένο κράτος Υπερδνειστερία στην Μολδαβία

The Viewing Booth από ΗΠΑ και Ισραήλ

The School of Housewives από Ισλανδία

Moti Bagh από Ινδία

Dream in Silence από ΗΠΑ και Κίνα

Soldier από Αργεντινή

Kosher Beach από Ισραήλ

The Swing από Λίβανο

Baronesa από Βραζιλία

Maricarmen από Μεξικό

The Letter από Κένυα

The Kings από Χιλή

The Kiosk από Γαλλία

Για παραπάνω πληροφορίες, όπως και για να τα παρακολουθήσετε https://www.bbc.com/reel/longshots

tags: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos