ΣΕΙΡΕΣ

"Creamerie" season 1: "Τι θα γινόταν αν..."

Δημοσίευση: 17 Δεκ. 2021, 19:25
Συντάκτης:

Σύνοψη: Οχτώ χρόνια μετά από μία επιδημία που αποδεκάτισε το ανδρικό φύλο, τρεις αγρότισσες συνεχίζουν την ζωή τους όπως έχει διαμορφωθεί πλέον με την γυναίκα στο κέντρο μέχρι που ο Μπόμπι φτάνει στην φάρμα τους με άγνωστους σκοπούς.

<a href="/home-cinema-streaming/damsel/69658">Damsel</a>ΣΧΕΤΙΚΑDamsel

Άποψη: Το μετα-αποκαλυπτικό στοιχείο, όλο και πιο κοινό στην φιλμογραφία τα τελευταία χρόνια, έχει εξεταστεί πολυπλεύρως, και με μεγάλη λεπτομέρεια σε ορισμένες παραγωγές, σε σενάρια που ορίζουν το “post apocalyptic” ως υποκατηγορία της επιστημονικής φαντασίας.

Το “τι θα γινόταν αν…” σε συνδυασμό με την αντίδραση του ανθρώπου είναι μία κατηγορία που απασχολεί (και θα συνεχίσει να απασχολεί) δημιουργούς όπως οι Τζει Τζει Φονγκ, Περλίνα Λάου και Ροζιάν Λιανγκ του “Creamerie” όπου στη δική τους Νέα Ζηλανδία ο ανδρικός πληθυσμός έχει αφανιστεί και οι γυναίκες έχουν προχωρήσει σε μία δική τους μητριαρχική κοινωνία.

Ως κωμικό τρίδυμο και στο παρελθόν με τα “Unboxed” και “Flat3”, οι τρεις τους άφησαν κατα μέρος την σοβαροφάνεια που φέρει ένα τέτοιο πρότζεκτ επιλέγοντας να δουν τον παραλογισμό που θα γεννούσε μία ανάλογη συνθήκη και με ακραία φαντασία δημιούργησαν έναν κόσμο ταυτόχρονα σχεδόν κωμικό και απολυταρχικό καθώς όταν η ισορροπία διαταράσσεται πάντα υπάρχουν εκείνοι που εκμεταλλεύονται την αποσταθεροποίηση της κανονικότητας.

Σε αυτό το πνεύμα προσπάθησαν να δώσουν χαρακτήρα στην Τζέιμι και την Πιπ που παριστάνουν το ζευγάρι αλλά και στην αναρχική Άλεξ που αντιτάσσεται σθεναρά στο wokeness που έχει επιβάλλει η Λέιν, το alpha female της σειράς. Τα διαφορετικά τους βιώματα προξενούν διαφορετικά είδη κωμωδίας που όμως δεν βρίσκουν τις απαραίτητες προϋποθέσεις ώστε να πραγματοποιήσουν τον σκοπό τους. 

Αφού η ιστορία μετατίθεται από το βαρετό wellness που προτείνουν οι έχουσες την εξουσία στο μυστήριο του άνδρα (ωραία η παρουσία του Τζακ Ράιαν) αρχίζουμε και βλέπουμε όντως μία αστεία πλευρά (και σίγουρα περισσότερη ένταση) που όμως εξαντλείται γρήγορα και δίχως να αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις.

Στα γενικά, το “Creamerie” προσπαθεί να προκαλέσει ένα ενδιαφέρον με το γυναικείο καστ του όμως καθώς οι ίδιες βουλιάζουν μέσα στην υπόθεση είναι λογικό -και λίγο παράδοξο- την προσοχή να την λαμβάνει ο μοναδικός ανδρικός ρόλος. Παρά τις προσδοκίες μας, η σειρά μοιάζει να βρίσκεται εντελώς στα χαμένα χωρίς ίχνος επιστροφής.  

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos