ΣΕΙΡΕΣ

“In from the cold” season 1: Η (hot) κατάσκοπος που γύρισε από το κρύο

Δημοσίευση: 25 Φεβ. 2022, 19:58

Σύνοψη: H Jenny Franklin (Mεργκαρίτα Λεβίεβα) έχει χωρίσει με τον σύζυγό της και έρχεται από την Αμερική στην Ευρώπη με την κόρη της.

<a href="/home-cinema-vod/journal-jordan/66869">A journal for Jordan</a>ΣΧΕΤΙΚΑA journal for Jordan

Η διαμονή τους στη Μαδρίτη εκτροχιάζεται επικίνδυνα όταν ο Chauncey (Κίλιαν Ο'Σάλιβαν), ένας μυστικός πράκτορας της CIA, εκθέτει το παρελθόν της και την αναγκάζει να δουλέψει γι΄ αυτόν. Η Jenny καλείτε να επανασυνδεθεί με τις φονικές της ικανότητες και τις υπερφυσικές της δυνάμεις που νόμιζε ότι είχε αφήσει μια για πάντα στο παρελθόν της.

Άποψη: Ένα σύγχρονο, κατασκοπευτικό θρίλερ δια χειρός Άνταμ Γκλας (Supernatural), το “In From The Cold” ξετυλίγεται σε δύο αφηγηματικά timelines. Στο ένα, παρακολουθούμε την Jenny να βάζει -απρόθυμα στην αρχή- το κατασκοπευτικό της ταλέντο στις υπηρεσίες του Chauncey, ο οποίος ερευνά μια τρομοκρατική ομάδα με επικεφαλής έναν μυστηριώδη κακοποιό που ελέγχει το μυαλό αθώων στόχων, αναγκάζοντάς τους να διαπράξουν βίαιες δολοφονίες. Παράλληλα, παρακολουθούμε τα τραυματικά γεγονότα που οδήγησαν στην φυγή της Jenny από τη Ρωσία και τη δημιουργία μιας νέας ζωής για τον εαυτό της στις Η.Π.Α.

Κάθε επεισόδιο πάει μπρος και πίσω στον χρόνο παρουσιάζοντας την Ρωσία της δεκαετίας του ΄90 και την δράση της πρωταγωνίστριας που τότε ήταν έφηβη, λεγόταν Anya και αποτελούσε το καμάρι των μυστικών υπηρεσιών. Τα flashbacks έχουν σίγουρα ιστορικό ενδιαφέρον, αλλά δεν πετυχαίνουν να εξηγήσουν επαρκώς πώς η Jenny απέκτησε τις υπερφυσικές της δυνάμεις.

Η επιστροφή της Jenny στο παιχνίδι κατασκόπων περιπλέκεται ακόμη περισσότερο από την έφηβη κόρη της - την οποία υποδύεται η Lydia Fleming - που παλεύει με τα δικά της κοινωνικά και συναισθηματικά ζητήματα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους. Η τεταμένη σχέση μεταξύ μητέρας και κόρης αντιπαρατίθεται με αυτήν της έφηβης Jenny και της γυναίκας που την στρατολογεί και την καθοδηγεί στη ρωσική υπηρεσία πληροφοριών. Η σύγκριση δεν εκτελείται πάντα ομαλά, προσφέρει, ωστόσο, μια δυναμική στη σειρά.

Η ερμηνεία της πρωταγωνίστριας είναι αυτό που ξεχωρίζει, μαζί με το τέλος κάθε επεισοδίου που φέρνει από μία μικρή ανατροπή.

Pros: Τα υψηλά επίπεδα δράματος, δράσης και μυστηρίου που οφείλουν να χαρακτηρίζουν ένα σύγχρονο θρίλερ κατασκοπίας σίγουρα υπάρχουν.

Cons: Η πλοκή μπερδεύει την θεατή σε ορισμένα σημεία και οι διάλογοι μοιάζουν όχι και τόσο δουλεμένοι.

Το “In from the cold” πατάει σε ένα αγαπημένο είδος, με δημοφιλείς ταινίες που το κοινό έχει λατρέψει. Τι να πρωτοθυμηθούμε; Το “Από τη Ρωσία με αγάπη’, το “Υπόθεση Νοτόριους”, το “Golden Eye” ή τον “Κατάσκοπο που γύρισε από το κρύο”; (Ναι, ο τίτλος του “In from the cold” παραπέμπει σε αυτό το μυθιστόρημα που έγινε ταινία.)

Γι΄ αυτό δύσκολα θα καταφέρει να ξεχωρίσει. Είναι μια σειρά 8 επεισοδίων, διάρκειας περίπου 45 λεπτών το καθένα, που ok θα τη δεις ευχάριστα. Δεν βάζουμε, όμως, το χέρι μας στη φωτιά ότι θα θυμηθείς να δεις και την επόμενη σεζόν.

Μάρω Ζουγανέλη

Ακολουθήστε το Move It στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του σινεμά!
Πρώτη δημοσίευση: 25 Φεβ. 2022, 19:58
Ενημέρωση: 25 Φεβ. 2022, 19:58
Πλατφόρμα Streaming: 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ