ΣΕΙΡΕΣ

"Changeling": Γεμάτο εκπλήξεις και σκοτεινιά

Δημοσίευση: 4 Οκτ. 2023, 19:22
Συντάκτης:

Σύνοψη: Επίμονος τύπος που λατρεύει τα βιβλία και αναζητεί συλλεκτικά μυστικά ερωτεύεται και έχει σκοπό να κάνει οικογένεια. Πολύ ωραία και βαρετά όλα αυτά, μέχρι που το πολυτάραχο παρελθόν του, σε συνδυασμό με μάγια, κατάρες, ευχές, σκοτεινά μυστικά, οδηγούν σε ένα τρελό λαβύρινθο.

<a href="/nea/palm-royale-dokimasmeni-syntagi-horis-riska/69814">"Palm Royale": Δοκιμασμένη συνταγή χωρίς ρίσκα</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"Palm Royale": Δοκιμασμένη συνταγή χωρίς ρίσκα

Γνώμη: Γεμάτο φρέσκες ιδέες και τίγκα στο μυστήριο έρχεται η νέα σειρά του Αpple TV που σε καθηλώνει απο το πρώτο κιόλας επεισόδιο.

Έχει όλα τα φόντα για μια ρομαντική κομεντί, καθώς ο πρωταγωνιστής Απόλλο -που πήρε το όνομα του χάρη στον έρωτα των δικών του που άνθησε μέσα στη ταινιάρα Ρόκυ- βαδίζει στα χνάρια του επίμονου πατέρα του φλερτάροντας ακατάπαυστα την Έμμυ που μόλις γνώρισε.

Αστειάκια, μποέμ ατμόσφαιρα και ένας ωραιότατος έρωτας που μόλις ανθίζει.

Ευτυχώς πριν πατηθεί το stop, αρχίζουν αναμνήσεις απο την άσχημη παιδική του ηλικία, χωρίς να ξεκαθαρίζεται τι ακριβώς έχει συμβεί, πράγμα που θα μάθουμε λογικά όσο προχωράει η σειρά.

Κάπου εκεί η Έμμυ αναζητεί τον εαυτό της σε ένα ταξίδι στη Βραζιλία και μια αλλόκοτη φιγούρα υπόσχεται να της πραγματοποιήσει 3 ευχές αρκεί να μή κόψει ένα σχοινάκι που της χαρίζει. 'Ολοι φανταζόμαστε την τύχη του σχοινιού και το εγχείρημα μας έχει κερδίσει με μια ωραιότατη κατάβαση σε ένα ατελείωτο μυστήριο.

Το Changeling είναι γεμάτο εκπλήξεις και σκοτεινιά, οπώς ακριβώς το πρωταγωνιστικό ζευγάρι που ενσαρκώνουν ο Lakeith Stanfield με τη Clark Backo που είναι πολύ κούλ οταν τους πρωτοβλέπεις, αλλα σιγά σιγά αποκαλύπτεται η γυαλάδα στο μάτι τους.

Στα πρώτα επεισόδια που είναι γεμάτα ανατροπές δεν υπάρχουν εύκολες απαντήσεις παρα μόνο το μοτό "'Οτι αρχίζει ωραία τελειώνει με πόνο'(μάλλον)".

Βασισμένο στο ιδιαίτερα σκοτεινό παραμύθι του Victor Lavalle με το ίδιο τίτλο, μόλις τερματίσεις τη θεάση της σειράς θές να αρπάξεις το βιβλίο για να βιώσεις μέχρι και τη τελευταία λεπτομέρεια.

Προφανώς υπάρχουν κάποια σκληρά θέματα που απλώνονται χειρουργικά καθόλη τη διάρκεια του δράματος, αλλά το μεγαλύτερο πλεονέκτημα είναι το τριπάκι που μπαίνει ο θεατής για να ανακαλύψει τι επιτέλους γίνεται και πώς μια ιστορία αγάπης που ξεκίνησε με χαλαρή διάθεση και ένα τόνο πατατάκια κατέληξε να σε έχει στην άκρη του καναπέ.

Υπέροχο και must για όλους τους λάτρεις του φανταστικού με μπόλικα στοιχεία τρόμου, βάζει απλούς ανθρώπους να αντιμετωπίζουν παλαβά πράγματα (είπε κανείς Lost;) και όλα αυτά συνθέτουν μια πρωτότυπη ιστορία.

Προτείνεται χθές, ακόμα δεν έχει ολοκλήρωθεί, αλλά είχαμε πολύ καιρό να μετράμε μέρες για το επόμενο επεισόδιο.

Είναι και ο λόγος που δε παίρνει άριστα μέχρι να μάθουμε πως θα κλείσει η όλη τραγωδία.

Δεν είπαμε πολλά για να το απολαύσετε χωρίς πολλές πληροφορίες.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
8848
Tanweer
7278
Tanweer
5733
Tanweer
5733
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos