Capone & Pinocchio στα ελληνικά θερινά

Δημοσίευση: 20 Μαΐου 2020, 04:27
Συντάκτης:

Τα θερινά σινεμά ανοίγουν τις πόρτες τους την 1η Ιουνίου, με ειδικά μέτρα προστασίας, αποστάσεις μεταξύ των καθισμάτων και 40% χωρητικότητα. 

<a href="/nea/cine-aliki-sto-pedion-toy-areos/65093">Cine Αλίκη στο Πεδίον του Άρεως</a>ΣΧΕΤΙΚΑCine Αλίκη στο Πεδίον του Άρεως

Το MOVE IT συνεχίζει το αφιέρωμά του στις ταινίες που έχουν προγραμματιστεί για τις ελληνικές αίθουσες τους τρεις καλοκαιρινούς μήνες και όπως σας έχουμε αναφέρει μέχρι στιγμής, είναι αρκετές, δεδομένης της πρωτόγνωρης κατάστασης. Στο συγκεκριμένο σημείωμα θα ασχοληθούμε με τον θερινό προγραμματισμό της Odeon, ο οποίος περιλαμβάνει κάποια αναμενόμενα φιλμ. Ξεχωρίσαμε τα ακόλουθα:

Πινόκιο (Pinocchio) του Ματέο Γκαρόνε | 18 Ιουνίου.  Ο Τζεπέτο είναι ένας φτωχός ξυλουργός. Μια μέρα θα δει ένα θέατρο με ξύλινες μαριονέτες και θα αποφασίσει να φτιάξει μία. Θα της δώσει το όνομα Πινόκιο. Μόλις όμως θα την ολοκληρώσει, θα διαπιστώσει ότι η καρδιά χτυπάει, ο Πινόκιο είναι ζωντανός και είναι ο γιος του. Είναι όμως άτακτος και θα το σκάσει και έτσι θα ξεκινήσουν οι περιπέτειες του Πινόκιο και του Τζεπέτο με τον έναν να προσπαθεί να βρει τον άλλον. Mετά την ερμηνεία του ως Πινόκιο 18 χρόνια πριν, ο Ρομπέρτο Μπενίνι στο ρόλο του Τζεπέτο αυή την φορά, σε μια σκοτεινή εκδοχή του παραμυθιού του Κάρλο Κολόντι. Η κριτική του MOVE IT από το Φεστιβάλ Βερολίνου.

H Καλοσύνη των Ξένων (The Kindness of Strangers) του Λόνε Σέρφιγκ | 2 Ιουλίου. Η Κλάρα (Ζόι Καζάν) φτάνει στη Νέα Υόρκη με τους δυο γιους της, προσπαθώντας να ξεφύγει από τον βίαιο σύζυγό της. Εκεί, μέσω από μια σειρά συμπτώσεων, γνωρίζει μια σειρά από ανθρώπους που θα τη βοηθήσουν να χτίσει από την αρχή τη ζωή της. Η άποψη του MOVE IT για το φιλμ που άνοιξε το Φεστιβάλ Βερολίνου του 2019.

Διαρρήκτης Υψηλής Τέχνης (The Burnt Orange Heresy) του Τζουζέπε Καποτόντι | 9 Ιουλίου. O Mικ Τζάγκερ επιστρέφει στους πρωταγωνιστικούς κινηματογραφικούς ρόλους, 19 χρόνια μετά το "The man from Elysian Fields" του Τζορτζ Χικενλούπερ. Ο 78χρονος frontman των Rolling Stones θα υποδυθεί έναν πλούσιο και ύπουλο έμπορο έργων τέχνης που ακούει στο όνομα Τζόζεφ Κάσιντι. Ο διπρόσωπος Κάσιντι προτείνει στον απατεώνα κριτικό τέχνης Τζέιμς Φιγκουέρας (Μπανγκ) μια δουλειά, που θα επιτρέψει στον δεύτερο να επανεκκινήσει την καριέρα του η οποία παραπαίει: θα τον διευκολύνει να πάρει συνέντευξη από τον μονήρη καλλιτέχνη και, σε αντάλλαγμα, ο Φιγκουέρας θα του «προμηθεύσει» έναν πίνακα του καλλιτέχνη Τζερόμ Ντέμπνεϊ (Σάδερλαντ). Ο Ντέμπνεϊ ζει σ' ένα τρομακτικό σπιτάκι, στην άκρη της ιδιοκτησίας του εμπόρου έργων τέχνης, αλλά υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα: ο καλλιτέχνης κρατά τη δουλειά του επτασφράγιστο μυστικό, τις τελευταίες πέντε δεκαετίες κανείς δεν έχει δει το παραμικρό έργο του. Περισσότερα εδώ.

Οι Ζωές που δεν Εζησα (The Roads Not Taken) της Σάλι Πότερ | 20 Αυγούστου. Η ιδιόμορφη Sally Potter επιστρέφει με μία πολύ προσωπική ταινία όπως αποδεικνύεται, αφού η ιδέα προέκυψε λόγω του αδερφού της, που είχε εμφανίσει πρόωρη άνοια κι εκείνη φρόντιζε, κλείνοντας το μάτι και σε ένα από τα πιο γνωστά ποιήματα του Robert Frost. Η ταινία εκτυλίσσεται στο διάστημα σχεδόν μίας μέρας, και ακολουθεί τον συγγραφέα Leo (Javier Bardem) και την κόρη του Molly (Elle Fanning) να επιχειρούν να πάνε μαζί στον οδοντίατρο και στον οφθαλμίατρο. Καθώς, λοιπόν, βρίσκονται στη διαδρομή, η πραγματικότητα του συγγραφέα μεταστρέφεται και αλλάζει, ξεπερνώντας την χωροχρονική του πραγματικότητα. Η γνώμη του MOVE IT από το Φεστιβάλ Βερολίνου εδώ.

Καπόνε (Capone) του Τζος Τρανκ | 27 Αυγούστου. O Toμ Χάρντι υποδύεται τον Αλ Καπόνε. H ταινία θα επικεντρώνεται στις τελευταίες ημέρες στη ζωή του θρυλικού Αμερικανού γκάνγκστερ, όταν είχε ουσιαστικά εξελιχθεί σε ημι-παράφρονα. Το φιλμ κυκλοφόρησε σε VOD στις ΗΠΑ και οι κριτικές είναι διχασμένες. Και δικαιολογημένα. Περισσότερα εδώ.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει και β' προβολές, με ορισμένα εξαιρετικά φιλμ της χειμερινής σεζόν, όπως τα 1917, A Rainy Day in New York, Dolor Y Gloria, The Gentlemen, Jojo Rabbit, Bohemian Rhapsody. 

Τις υπόλοιπες ταινίες που έχουν προγραμματιστεί για τα θερινά, θα τις βρείτε εδώ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos