Best 2020: Οι καλύτερες ταινίες για τον Πέδρο Αλμοδοβάρ

Δημοσίευση: 22 Δεκ. 2020, 02:49
Συντάκτης:

Tόσοι και τόσοι καταρτίζουν λίστες με τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς.

<a href="/home-cinema-streaming/human-voice/69526">The Human Voice </a>ΣΧΕΤΙΚΑThe Human Voice

Κριτικοί, γενικότεροι αρθρογράφοι, σελέμπριτις, φίλοι, γνωστοί, η οικογένειά, όλοι έχουν άποψη.

Αυτή την φορά ας μιλήσει ένας από τους πιο ειδικούς. Ένας από τους διασημότερους σκηνοθέτες του πλανήτη.  Ο Πέδρο Αλμοδοβάρ έγραψε για τις ταινίες που του άρεσαν περισσότερο την χρονιά που ολοκληρώνεται σε λίγες ημέρες και η λίστα του περιέχει και κάποιες εκπλήξεις.

Καταρχήν την επίσημη φετινή πρόταση του Μεξικό για το Όσκαρ Διεθνούς Φιλμ, το «I’m no longer here» του Φερνάντο Φρίας που στριμάρει στο Netflix και το οποίο ο ίδιος και ο Αλφόνσο Κουαρόν είχαν αποθεώσει, όπως σας είχαμε γράψει κάτι περισσότερο πριν έναν μήνα περίπου.

Το MOVE IT γράφει για το «I’m no loger here»

Οι εκπλήξεις όμως δεν σταματούν εκεί, καθώς στις 8 ταινίες που επέλεξε, ο Ντελ Τόρο συμπεριλαμβάνει το ατμοσφαιρικό «Little Joe» της Tζέσικα Χάουσνερ (εδώ η κριτική του MOVE IT), το "Swallow" του Κάρλο Μιραμπέλα Ντέιβις που δεν προλάβαμε να δούμε στις Νύχτες Πρεμιέρας και το ντοκιμαντέρ "The painter and the thief" του Μπέντζαμιν Ρε, ταινίες που μέχρι στιγμής δεν τις έχουμε δει σε καμία από τις λίστες των γνωστών κινηματογραφικών μέσων του πλανήτη που έχουμε δημοσιεύσει και που μπορείτε να θυμηθείτε με μια απλή αναζήτηση και το hashtag "best 2020".

Eντύπωη προκαλεί και το "The devil all the time" του Αντόνιο Κάμπος, το οποίο επίσης δεν παίζει σε λίστες, αλλά στο δικό μας Top-20 θα βρίσκεται. Αναλυτικά οι επιλογές του Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο: 

“First Cow”

“The Devil All the Time”

“Another Round”

“Swallow”

“I’m No Longer Here”

“Little Joe”

“Never, Rarely, Sometimes, Always”

“The Painter and the Thief”

Περισσότερα γράφει ο ίδιος εδώ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos