Aυτό είναι το online Φεστιβάλ του YouTube σε συνεργασία με 20 διεθνή Φεστιβάλ

Δημοσίευση: 29 Απριλίου 2020, 17:55
Συντάκτης:

Περισσότερα από είκοσι διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ αναμένεται να ενώσουν τις δυνάμεις τους και σε συνεργασία με το YouTube να διαθέσουν ταινίες για stream αφού η πανδημία του κορονοϊού όχι μόνο έχει αναστείλει στην λειτουργία των σινεμά αλλά έχει ακυρώσει και κάποιες από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις για την βιομηχανία.

<a href="/nea/squid-game-ekthronise-game-thrones-se-dimofilia-sto-youtube/65457">Το Squid Game εκθρόνισε το Game Of Thrones σε δημοφιλία στο YouTube</a>ΣΧΕΤΙΚΑΤο Squid Game εκθρόνισε το Game Of Thrones σε δημοφιλία στο YouTube

Το δεκαήμερο προβολών θα έχει γενικό τίτλο “We Are One: A Global Film Festival” και από τις 29 Μαΐου μέχρι τις 7 Ιουνίου θα προβάλλει περιεχόμενο από Κάννες, Βενετία, Τορόντο, Βερολίνο, Sundance και Tribeca μεταξύ άλλων και ενώ ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί κάποιο επίσημο πρόγραμμα, είναι μάλλον απίθανο να δούμε κάποια από τις μεγάλες ταινίες που περιμένουμε μέσα στο 2020.

Μπορείτε να το δείτε εδώ.

Το φεστιβάλ “We Are One” ήταν μία πρωτοβουλία του YouTube και της Tribeca Enterprises, της εταιρείας που διοργανώνει κάθε χρόνο το φημισμένο φεστιβάλ, και όπως δηλώνει και ο συνιδρυτής της «Η βασική ιδέα είναι να εμπνεύσουμε και να ενώσουμε όλους τους ανθρώπους σε αυτήν την δύσκολη κατάσταση».

Το Φεστιβάλ της Tribeca ήταν ένα μόνο από αυτά που αναγκάσθηκε να αναβάλλει την λειτουργία του για φέτος με τις Κάννες να ακολουθούν, οι οποίες παρόλα αυτά σε επίσημη ανακοίνωσή τους εξέφρασαν την τιμή τους να συμμετέχουν σε μία κίνηση «που αναδεικνύει ταλέντα και ταινίες, επιτρέποντας στο κοινό να βιώσει την καλλιτεχνική προσωπικότητα του εκάστοτε Φεστιβάλ».

Τα Φεστιβάλ από Ανεσί, Ιερουσαλήμ, Σαράγιεβο, Σίδνευ, Τόκυο, Λονδίνο, Γκουαδαλαχάρα, Μακάο, Βομβάη, Κάρλοβι Βάρι, Λοκάρνο, Μαρακές, Νέα Υόρκη, Σαν Σεμπαστιάν, Σαράγιεβο, Σίδνεϊ, Τόκιο  θα συμβάλλουν με το δικό τους περιεχόμενο. Όχι και το SXSW το οποίο όπως σας έχουμε γράψει έχει κλείσει συμφωνία με την Amazon για να προβάλει 39 ταινίες και σειρές από το φετινό πρόγραμμά του.

Οι προβολές  στο "We Are One" δεν θα έχουν κάποια χρέωση. Oι θεατές θα μπορούν αν το επιθυμούν, να κάνουν δωρεές στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και στο ταμείο που έχει δημιουργηθεί αποκλειστικά για τον Covid-19.

Update 27/5/20: Η διοργάνωση ανακοίνωσε το πρόγραμμα των προβολών, το οποίο θα περιλαμβάνει 124 ταινίες μικρού μήκους, 39 ταινίες μεγάλου μήκους, 15 ταινίες virtual reality, 4 τηλεοπτικές σειρές, 16 πάνελ συζητήσεων με διάσημους σταρ και σκηνοθέτες. 

Στο πρόγραμμα των προβολών συμπεριλαμβάνονται το "Η απόσταση ανάμεσα στον ουρανό και εμάς" του Βασίλη Κεκάτου και το "Electric Swan" της Κατερίνας Κοτζαμάνη, τα οποία θα προβληθούν στην ημέρα της πρεμιέρας του φεστιβάλ, Παρασκευή 29 Μαϊου, το "24 frames per century" της Αθηνάς Τσαγγάρη, αλλά και το 'Route-3" του Θανάση Νεοφώτιστου που θα προβληθεί το Σάββατο 6 Ιουνίου.. 

Όλες οι προβολές εδώ. 

Άσχετο, αλλά σχετικό: 

 

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos