Aπό το Γκαμπί της Βασίλισσας στην "Λολίτα"

Δημοσίευση: 16 Δεκ. 2020, 13:50
Συντάκτης:

Ποιος φανταζόταν την επιτυχία που θα είχε η σειρά του Netflix The Queen’s Gambit, μια σειρά μίας σεζόν για την παίκτρια και πρωταθλήτρια στο σκάκι Beth Harmon. Η σειρά που δημιούργησαν οι Scott Frank και Allan Scott με πρωταγωνίστρια την Anya Taylor-Joy διέψευσε όλες τις προβλέψεις και έδειξε ότι τελικά το σκάκι μπορεί να γίνει πολύ ενδιαφέρον. Ο υποψήφιος για Όσκαρ σεναριογράφος/σκηνοθέτης Scott Frank σε συνέντευξή του στο The Watch Podcast ανέφερε πως ετοιμάζει την μεταφορά ενός βιβλίου του συγγραφέα της Lolita, Vladimir Nabokov, το Laughter in the Dark (1932) με την Anya Taylor-Joy να πρωταγωνιστεί.

<a href="/multimedia-trailer/h-furiosa-ehei-treiler-dynamiti/69116">H "Furiosa" έχει τρέιλερ - δυναμίτη</a>ΣΧΕΤΙΚΑH "Furiosa" έχει τρέιλερ - δυναμίτη

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά για την ταινία «θα το κάνω σαν ένα φιλμ νουάρ αλλά και μια ταινία μέσα στην ταινία. Και θα είναι πραγματικά ένα θαυμάσιο θρίλερ». Το βιβλίο εστιάζει στον Albert Albinus, έναν μεσήλικα κριτικό τέχνης που αρχίζει να ενδιαφέρεται για την 17χρονη ανερχόμενη ηθοποιό και μοντέλο Margot Peters. Δημιουργούν μια σχέση μέχρι την στιγμή που επιστρέφει στην ζωή της ένας παλιός έρωτας, ο Axel Rex για να διώξει τον Albert από την ζωή της.

Ίσως σε πολλούς θυμίσει κάπως την Lolita και πράγματι ο Nabokov πήρε στοιχεία από αυτήν την ιστορία του και τα ενσωμάτωσε αργότερα στην Lolita. Έχουμε δει αρκετές τηλεοπτικές και κινηματογραφικές προσαρμογές της Lolita χωρίς να πετυχαίνουν οι περισσότερες να αναδεικνύουν το πνεύμα του βιβλίου, με εξαίρεση βέβαια την εξαιρετική ταινία του Stanley Kubrick (1962) της οποίας το σενάριο έγραψε ο ίδιος ο Nabokov. Το 1997 ξαναέγινε ταινία από τον Adrian Lyne με τον Jeremy Irons. Και άλλα βιβλία του συγγραφέα έχουν μεταφερθεί στην μεγάλη οθόνη όπως το Despair από τον Rainer Werner Fassbinder το 1978.

Ο υποψήφιος για Όσκαρ για τα σενάριο του στο Out of Sight και Logan, Scott Frank, ετοιμάζει και άλλο πρότζεκτ με τον Clive Owen ως Sam Spade, βασισμένος στα βιβλία του Dashiell Hammett. Τον ήρωα τον έχουμε ξαναδεί στο Γεράκι της Μάλτας με τον Humphrey Bogart αλλά τώρα σε μεγαλύτερη ηλικία. Πλέον ο ήρωας έχει μεγαλώσει και ζει μεγάλα διαστήματα στην νότια Γαλλία. «Το παρελθόν του θα έρθει να  τον βρει στην μικρή πόλη. Θα είναι μια σειρά έξι επεισοδίων με τον Clive Owen», δήλωσε ο Frank.

Με την σειρά της η Anya Taylor-Joy εκτός αυτού, ετοιμάζεται να παίξει στο επόμενο Mad Max του George Miller ως Furiosa σε μικρότερη ηλικία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos