ΣΕΙΡΕΣ

"Andor": The Revolution Will Be Televised

Δημοσίευση: 9 Οκτ. 2022, 15:59

Τοποθετημένο πέντε χρόνια πριν τα γεγονότα του "Rogue One: A Star Wars Story", παρακολουθούμε τη σειρά των γεγονότων που οδήγησαν τον Κάσιαν Αντορ να γίνεται ηγέτης της εξέγερσης κατά της Αυτοκρατορίας.

<a href="/nea/jeans-guy-aytos-einai-o-neos-star-toy-mandalorian/63626">Jeans Guy. Αυτός είναι ο νέος σταρ του Mandalorian!</a>ΣΧΕΤΙΚΑJeans Guy. Αυτός είναι ο νέος σταρ του Mandalorian!

Ο Τόνι Γκίλροϊ, σεναριογράφος του "Rogue One" και των Jason Bourne ταινιών, αλλά και σκηνοθέτης και σεναριογράφος του βραβευμένου "Μάικλ Κλέιτον" , είναι ο δημιουργός της νέας σειράς, ακόμα μίας στο σύμπαν του Star Wars. Την χρειαζόμασταν; Oι αφοσιωμένοι fans θα πουν "ναι", οι υπόλοιποι "κάτσε να τη δούμε πρώτα...".
Το "Andor" στα πέντε πρώτα επεισόδια ξεχωρίζει αμέσως.  Μακράν το πιο ώριμο, πιο "γήινο" από κάθε παρόμοια προσπάθεια, μια (έως τώρα) άξια συνέχεια στο ήδη αγαπημένο "Rogue One".

Τα δύο πρώτα επεισόδια είναι αργά στην εξέλιξη της πλοκής αλλά από τη μέση του 3ου, και κυρίως από το φανταστικό τελευταίο δεκάλεπτό του, το στόρι σε τραβάει και δεν σε αφήνει. Ελάχιστο χιούμορ, με το σενάριο να είναι το παν, αλλά και τις σκηνές δράσης να πείθουν.
Ο Ντιέγκο Λούνα είναι εξαιρετικός αλλά έως τώρα η παρουσία του φανταστικού Στέλαν Σάασγκαρντ αλλάζει προς το καλύτερο, κάθε σκηνή που εμφανίζεται.
Εως τώρα, είναι γραμμένο σαν μια αστυνομική περιπέτεια (ο διπλός φόνος στην αρχή είναι καθοριστικός και ξαφνικός για πολλούς) παρά μια διαστημική όπερα με καταδιώξεις μαχητικών. Η δράση διαδραματίζεται στο έδαφος αλλά όλα κρίνονται από αποφάσεις του κάθε ατόμου. Το κυρίως βέβαια θέμα παραμένει η καταπίεση της Αυτοκρατορίας προς τον απλό κόσμο και τους αντάρτες που θα κάνουν το παν να το αλλάξουν.

Ο σκηνοθέτης των τριών πρώτων επεισοδίων, ο Toby Haynes, με θητεία σε "Doctor Who", "Sherlock", "Black Mirror", "Utopia" είναι ιδανική επιλογή για την σειρά της Disney+  η οποία θα ολοκληρωθεί σε 12 επεισόδια (τα περισσότερα που έχουν γυριστεί ποτέ για σειρά «Star Wars»).

Θα το βρείτε στο Disney Plus
John Burgundy

tags: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
10803
Feelgood
9499
Feelgood
7800
Feelgood
6799
Tanweer
6792
Land of Bad, 22 Φεβρουαρίου από την Spentzos Land of Bad, 22 Φεβρουαρίου από την Spentzos