Το Amazon απέκτησε τα δικαιώματα δύο βιβλίων του J.R.R. Tolkien

Δημοσίευση: 4 Aug 2021, 19:20
Συντάκτης:

Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών ετοιμάζεται να επιστρέψει στις οθόνες μας, αυτή την φορά μέσα από την πανάκριβη σειρά που έχει ετοιμάσει η Amazon, βασισμένη στα βιβλία του Tolkien. Δεν είναι όμως τα μόνα για τα οποία έχει αποκτήσει δικαιώματα. Όμως μαθαίνουμε από το TheOneRing.net η Amazon έχει εξασφαλίσει τα δικαιώματα για τα The Silmarillion και Unfinished Tales of Numenor and Middle-earth του J. R.R. Tolkien.

ΣΧΕΤΙΚΑInfinite

Με αυτόν τον τρόπο η Amazon επιδιώκει μια γενικότερη και διευρυμένη ανάπλαση του σύμπαντος της Μέσης Γης μέσα από διάφορες ιστορίες του διάσημου συγγραφέα που αναφέρονται σε αυτόν τον κόσμο και σε όλη την ιστορία του, από την δύναμη του δαχτυλιδιού μέχρι την δημιουργία των orcs. Για την ιστορία να θυμίσουμε ότι και ο Peter Jackson είχε προσπαθήσει να εξασφαλίσει τα δικαιώματα άλλων βιβλίων του συγγραφέα, αλλά επειδή το ίδρυμα Tolkien που διαχειρίζεται τα δικαιώματα, δεν είχε μείνει ικανοποιημένο από τις ταινίες Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών και The Hobbit, δεν του τα είχε δώσει. Τώρα φαίνεται πως πείστηκε από την Amazon για το τελικό αποτέλεσμα. Κάποια στιγμή ο Jackson είχε πει «δεν νομίζω ότι το The Silmarillion θα πάει κάπου για αρκετό καιρό», πέφτοντας εν τέλει έξω. Το ίδρυμα Tolkien δηλώνει απόλυτα ευχαριστημένο με την συνεργασία του με την Amazon και μάλιστα έχει πολύ μεγαλύτερη εμπλοκή από ό,τι είχε με τις ταινίες του Peter Jackson.

«Αυτό το επικό δράμα τοποθετείται χιλιάδες χρόνια πριν τα βιβλία του Tolkien, ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών και The Hobbit, και θα μεταφέρει τους θεατές σε μια εποχή μεγάλων δυνάμεων, βασιλείων που φτάνουν στην κορυφή και πέφτουν, ήρωες αλλά και ο μεγαλύτερος κακός που βγήκε από την πένα του Tolkien απειλώντας να φέρει όλο τον κόσμο στο σκοτάδι. Ξεκινώντας από μια στιγμή ειρήνης, η σειρά ακολουθεί τους χαρακτήρες, γνωστούς και νέους, καθώς αντιμετωπίζουν την εκ νέου εμφάνιση του κακού στην Μέση Γη. Από τα πιο σκοτεινά βάθη των Misty Mountains, στα μεγαλοπρεπή δάση της πρωτεύουσας των ξωτικών, στο μαγευτικό νησιωτικό βασίλειο του Numenor, στα πιο μακρινά σημεία του χάρτη».

Οι δημιουργοί της σειράς είναι οι J.D. Payne και Patrick McKay, ενώ παραγωγός θα είναι ο Bryan Cogman από το Game of Thrones με το κόστος της σειράς να φτάνει τα 465 εκατομμύρια δολάρια.

Ακολουθήστε το Move It στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του σινεμά!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tulip
19739
Feelgood
10351
Feelgood
5204
Feelgood
4809