"All quiet on the western front": Μια από τις μεγάλες ταινίες της χρονιάς

Δημοσίευση: 21 Οκτ. 2022, 15:05
Συντάκτης:

To Νetflix έδωσε στη δημοσιότητα το επίσημο τρέιλερ για το "All quiet on the western front", ένα συγκλονιστικό clip που φανερώνει μία από τις μεγάλες ταινίες της χρονιάς. 

<a href="/nea/eric-o-mpenentikt-kampermpats-anazita-ton-gio-toy-sto-netflix/69845">"Eric": Ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς αναζητά τον γιο του στο Netflix</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"Eric": Ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς αναζητά τον γιο του στο Netflix

Η ταινία του Έντουαρντ Μπέργκερ είναι η επίσημη πρόταση της Γερμανίας για το Όσκαρ Διεθνούς Ταινίας 2023 και βασίζεται στο διάσημο ομώνυμο λογοτέχνημα του 1929 από τον Έρικ Ρεμάρκε, που με τη σειρά του ενέπνευσε την ταινία του 1930 από τον Λιούις Μάιλστοουν που πήρε Όσκαρ ταινίας και σκηνοθεσίας, ενώ ήταν επίσης υποψήφια για σενάριο και φωτογραφία. 

To τρέιλερ ξεκινά με μια φράση του βιβλίου («Έχουμε τόσα πολλά να πούμε, και δεν θα τα πούμε ποτέ», σηματοδοτώντας μια υπόσχεση να «δείξουμε το αληθινό πρόσωπο του Α' Παγκοσμίου Πολέμου».

Το φιλμ αφηγείται την ιστορία ενός νεαρού Γερμανού στρατιώτη (στον ρόλο ο πρωτοεμφανιζόμενος Φέλιξ Κάμερερ) που μαζί με τους συμπολεμιστές του, βιώνει από πρώτο χέρι την αρχική ευφορία που οδηγεί σε απελπισία αντιμετωπίζοντας όλες τις φρικαλεότητες του Α' Παγκόσμιου Πολέμου και καταλήγοντας να παλεύουν για τις ζωές τους. 

Μια τεράστια μαλακία είναι ο πόλεμος έτσι κι αλλιώς, η ταινία δείχνει φοβερή και είναι πολύ δύσκολο να μην είναι με τέτοια πρώτη ύλη. Στο καστ επίσης οι Ντάνιελ Μπρουλ, Σεμπάστιαν Χουλκ (Dark), Σεμπάστιαν Σους (Berlin Alexanderplatz, System crasher), ενώ για τον Έντουαρντ Μπέργκερ να θυμίσουμε ότι έγινε γνωστός αρχικά με το Jack και στη συνέχεια με την εξαιρετική σειρά Deutschland 83 (αναζητήστε την), πριν συνεχίσει σε αγγλόφωνες παραγωγές, σκηνοθετώντας (αρκετά) επεισόδια από τα τηλεοπτικά The Terror, Patrick Melrose, Your Honor. 

Το "All Quiet On The Western Front" αναμένεται στο Netflix στις 28 Οκτωβρίου και δυστυχώς στην χώρα μας δεν θα το δούμε εκεί που του πρέπει, στην μεγάλη οθόνη δηλαδή. 

 

 

tags: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
6147
Tanweer
5776
Tanweer
2347
Tanweer
1754
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos