ΣΕΙΡΕΣ

"Alice in borderland" season 1: Διχασμένο

Δημοσίευση: 1 Απριλίου 2021, 17:15
Συντάκτης:

Τρεις έφηβοι κλείνονται σε μια τουαλέτα για να γλυτώσουν από έναν έλεγχο και όταν αποφασίζουν έπειτα από λίγη ώρα να βγουν, διαπιστώνουν ότι το Τόκιο έχει ερημώσει, ενώ έχει κοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα. ‘

<a href="/home-cinema-streaming/damsel/69658">Damsel</a>ΣΧΕΤΙΚΑDamsel

Όταν νιχτώνει, φώτα που ανάβουν σε συγκεκριμένες περιοχές της πόλης, τους οδηγούν σε μια εγκατάσταση όπου θα πρέπει να λάβουν μέρος σε παιχνίδι επιβίωσης με πιστες δυσκολίας και να νικούν συνεχώς ώστε να μην δολοφονηθούν.

Μια ιαπωνική σειρά που προσπαθεί να εξερευνήσει την κουλτούρα του βιντεπαιχνιδιού, με μια επίγευση από manga αισθητική και ολίγο escape room σασπένς. Βασίζεται άλλωστε στο ομώνυμο manga κόμικ του Haro Aso, που γράφτηκε το 2014 και έγινε anime. Ο Aso ανήκει μάλιστα στους παραγωγούς της σειράς, ώστε να φροντίσει οι όποιες (και αναμενόμενες) διαφοροποιήσεις να μην αλλοιώσουν την βασική του αισθητική.

Τα πρώτα επεισόδια με τις συνεχόμενες δοκιμασίες είναι και αυτά με τον πιο ικανοποιητικό ρυθμό που συνεισφέρουν σε άνετο binge-watching, αλλά από ένα σημείο και μετά όταν φτάσουν (όσοι τα καταφέρουν) στην περιοχή που είναι συγκεντρωμένοι όλοι οι επιζήσαντες, η συνέχεια δεν είναι ανάλογη.

Οι ανατροπές λιγοστεύουν ολοένα και περισσότερο και οι δημιουργοί της σειράς εστιάζουν στην εξέλιξη των κεντρικών πρωταγωνιστικών χαρακτήρων και τα διλήμματα που αντιμετωπίζουν και τις μνήμες από πράξεις του παρελθόντος.

Όμως ελάχιστα ενδιαφέρουν και παρά το γεγονός ότι έχουν χτιστεί ικανοποιητικά ως τότε, στη συνέχεια κουράζουν και αφαιρούν από το «Alice in borderland» εκείνη την σπίθα που στην αρχή σε ωθούσες να πατήσεις play για το επόμενο επεισόδιο.

Οι ερμηνείες είναι στα στάνταρ που θα περίμενες από ένα γιαπωνέζικο εφηβικό sci-fi θρίλερ, η μουσική υπόκρουση είναι συχνά πυκνά συναισθηματικά εκβιαστική (και αυτό το περίμενες, η αλήθεια είναι), αν το σενάριο επέγε μια πιο ξεκάθαρη κατεύθυνση ως προς τα ζητήματα στα οποία θέλει να εστιάσει, η σειρά θα ήταν και πολύ πιο αποτελεσματική

Ότι θα ανανεωνόταν και για 2η σεζόν, δεν τιθόταν θέμα: το fan base υπάρχει και είναι σταθερό και εκδηλωτικό. Δεν είμαι σίγουρος ότι τελικά αφορά έστω και λίγο, οποιονδήποτε άλλο και ειδικά το (στην μεγάλη πλειοψηφία του μέινστριμ και μαθημένο διαφορετικά) κοινό του Netflix.

 

 

Πρώτη δημοσίευση: 1 Απριλίου 2021, 17:15
Ενημέρωση: 1 Απριλίου 2021, 17:16
Συντάκτης:
Πλατφόρμα Streaming: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
23 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos