Άλεκ Μπάλντουιν: «Δεν πάτησα ποτέ την σκανδάλη»

Δημοσίευση: 3 Δεκ. 2021, 13:22
Συντάκτης:

Ο Άλεκ Μπάλντουιν ξεκαθάρισε ότι δε νιώωθει ένοχος για το τραγικό δυστύχημα της 21ης Οκτωβρίου όταν η διευθύντρια φωτογραφίας της ταινίας Rust, Χαλίνα Χάτσινς, έπεφτε νεκρή από το όπλο που κρατούσε στα χέρια του.

ΣΧΕΤΙΚΑΟ Άλεκ Μπάλντουιν σκότωσε κατά λάθος γυναίκα σε γυρίσματα ταινίας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θυμηθείτε το περιστατικό εδώ.

Όπως δήλωσε στην συνέντευξή του στον Τζορτζ Στεφανόπουλος για το ABC μετά από ερώτηση αν νιώθει ένοχος, «όχι, όχι. Νιώθω ότι κάποιος άλλος είναι υπεύθυνος για ό,τι συνέβη. Δεν μπορώ να πω ποιος είναι αλλά ξέρω ότι αυτός δεν είμαι εγώ. Αλήθεια, αν ένιωθα ότι ήμουν υπεύθυνος θα είχα αυτοκτονήσει από τη σκέψη αυτή. Και δεν το λέω ελαφρά τη καρδία» συμπλήρωσε.

Ο Άλεκ Μπάλντουιν απάντησε και σε συναδέλφους του όπως ο Τζορτζ Κλούνεϊ που δήλωσε ότι «πάντα τσεκάρω ο ίδιος προσωπικά τα όπλα που μου δίνουν στα γυρίσματα:

«Υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι που νιώθουν ότι πρέπει να συνεισφέρουν με κάποιο σχόλιο για την κατάσταση αυτή που στην πραγματικότητα δεν βοηθάει καθόλου. Αν το πρωτόκολλό σου είναι να ελέγχεις το όπλο κάθε φορά καλά κάνεις. Έχω χειριστεί όπλα τις ίδιες φορές με κάθε άλλο ηθοποιό με τη δική μου καριέρα χωρίς ποτέ να πυροβολήσω ή να πυροβοληθώ. Και την επίμαχη φορά είχα ένα πρωτόκολλο. Και ποτέ δεν με εξέθεσε» είπε.

Στην ερώτηση γιατί δεν έλεγξε ποτέ το όπλο ο Άλεκ Μπάλντουιν απάντησε ότι «αυτό που μου έμαθε κάποιος πριν από χρόνια ήταν το εξής: αν πάρω ένα όπλο και πυροβολήσω ή ασχοληθώ με τον μύλο θα μου το πάρουν και θα γίνει ξανά το γύρισμα. Ο υπεύθυνος των όπλων μου είχε πει τότε «μην το κάνεις αυτό». Όταν οι άνθρωποι που είναι επιφορτισμένοι με αυτή τη δουλειά που δίνουν ένα όπλο τους εμπιστεύομαι. Και δεν είχα ποτέ κάποιο πρόβλημα».

Μιλώντας για τη στιγμή του δυστυχήματος είπε πως όταν είδε την Χαλίνα Χάτσινς να πέφτει στο έδαφος αρχικά νόμισε ότι λιποθύμισε. «Το ενδεχόμενο να υπήρχε μια σφαίρα στο όπλο δεν μου πέρασε από το μυαλό παρά αφού πέρασαν 45 λεπτά. Η Χάτσινς με έβαλε να κρατάω το όπλο και όλα ήταν προς την κατεύθυνσή της. Δεν γυρίζω με βλέμμα προς την κάμερα, απλά κάνω πρόβα προς το μέρος της. Αυτό θα ήταν ένας πυροβολισμός που μπορεί να μην κατέληγε ποτέ στην ταινία. «Άφησα τον κόκκορα και μπαμ. Το όπλο εκπυρσοκρότησε. Όλοι τρομοκρατήθηκαν. Σοκαρίστηκαν. Ήταν δυνατός ο ήχος, κανείς δεν φορούσε ωτοασπίδες. Το όπλο υποτίθεται ότι ήταν άδειο. Μου είπαν ότι μου έδωσαν ένα άδειο όπλο» πρόσθεσε.

«Την έβλεπα να είναι πεσμένη και αναρωτιόμουν «χτυπήθηκε από τα θραύσματα; Ήταν μέσα άσφαιρο;». Ορισμένες φορές τα άσφαιρα έχουν κάτι που είναι σαν πανί στο οποίο μέσα είναι μπαρούτι. Ορισμένες φορές αυτό το πανί μπορεί να χτυπήσει κάποιον που θα το νιώσει σαν σκούντημα. Αλλά κανείς δεν μπορούσε να βγάλει νόημα. Μήπως είχε υποστεί καρδιακή προσβολή;» είπε ο Μπάλντουιν.

Ο ίδιος υποστήριξε πως κανείς δεν γνώριζε ότι είχαν χρησιμοποιηθεί πραγματικά πυρά μέχρι του σημείου που ένας αστυνομικός τους έδειξε μια φωτογραφία με το θραύσμα που αφαιρέθηκε από το χέρι του βοηθού σκηνοθέτη της ταινίας που τραυματίστηκε στο δυστύχημα με θύμα την Χαλίνα Χάτσινς.

«Και τότε ξεκίνησε η τρέλα και η αγωνία ότι κάποιος έβαλε μια πραγματική σφαίρα στο όπλο» είπε.

Ο Άλεκ Μπάλντουιν λύγισε όταν ο Τζορτζ Στεφανόπουλος τον ρώτησε αν ήταν γραμμένο στο σενάριο το να πυροβολήσει. «Η σκανδάλη δεν πατήθηκε. Δεν πάτησα τη σκανδάλη» απάντησε ο ηθοποιός με τον Στεφανόπουλος να επιμένει. «Δηλαδή δεν πάτησες ποτέ τη σκανδάλη;» ρώτησε τον Άλεκ Μπάλντουιν ο οποίος απάντησε «όχι, όχι, όχι. Δεν θα σημάδευα ποτέ κανέναν και θα πατούσα και τη σκανδάλη. Ποτέ».

Στην ερώτηση για το πώς πιστεύει ότι βρέθηκε σφαίρα μέσα στο όπλο ενώ αυτό θα έπρεπε να έχει άσφαιρα ο Άλεκ Μπάλντουιν απάντησε «δεν έχω ιδέα».

Ο Άλεκ Μπάλντουιν παραδέχθηκε, επίσης, ότι το δυστύχημα με τον πυροβολισμό ήταν ό,τι χειρότερο έχει συμβεί στην καριέρα του «γιατί το σκέφτομαι συνέχει και ψάχνω απαντήσεις στο «τι θα μπορούσα να είχα κάνει διαφορετικό;».

Ακολουθήστε το Move It στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του σινεμά!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

The tragedy of Macbeth

The tragedy of Macbeth

Θα το βρείτε: Apple TV

Στη δική του εκδοχή του Μάκβεθ, ο Τζόελ Κοέν αποδεικνύει ότι τα καταφέρνει εξίσου...
17 ώρες