ΣΕΙΡΕΣ

"After Life" season 3: Τσάι και συμπάθεια

Δημοσίευση: 16 Ιαν. 2022, 14:54

Ο Ρίκι Τζερβέις λέει αντίο στον Τόνι και την υπαρξιακή μαύρη κωμωδία του "After Life", κοιτώντας πάντα κατάματα την... άβυσσο της ζωής αλλά την ίδια στιγμή οι τριγύρω του λένε "Shall we have a nice cup of tea?". Και εκείνος λέει ναι!

<a href="/nea/vlack-mirror-epistrefei-me-7i-sezon/69607">To "Βlack Mirror" επιστρέφει με 7η σεζόν</a>ΣΧΕΤΙΚΑTo "Βlack Mirror" επιστρέφει με 7η σεζόν

Η σειρά με τα έξι 25λεπτα επεισόδια της κάθε σεζόν, έφτασε στο τέλος της (μικρά spoilers, δείτε την και μετά μας διαβάζετε) έχοντας αποδεχτεί την θλίψη ως μέρος της ζωής.

Ο Τόνι συνεχίζει να βλέπει την νεκρή γυναίκα του και έρωτα της ζωής του σε video στo laptop σε σημείο, πιθανότατα, εκνευριστικό. Ξεκάθαρα όμως ο Τζερβέις στοχεύει να δείξει έναν άνδρα που απλά υπάρχει και δεν ζει, που μια συνεχής λούπα θέασης παλιών στιγμιότυπων της ζωής του που δεν του επιτρέπουν να κάνει το επόμενο βήμα.

"After Life" season 2: Μια υπόκωφη, γλυκόπικρη ωδή στην απώλεια

Οι γύρω του,  παραμένουν από αυθάδεις, άθλιοι, ψυχοπαθείς, σεξιστές, καταθλιπτικοί. Όλοι όμως σκιαγραφούνται έτσι, καθώς ο στόχος σεναριογράφου και σκηνοθέτη της σειράς, είναι τα δύο τελικά επεισόδια.

Πιο πριν, όσα βλέπουμε είναι μια επανάληψη, ευπρόσδεκτη ως προς το χιούμορ, αλλά χωρίς εκπλήξεις. Στο φινάλε όμως, αποδέχεται πως κάθε άνθρωπος αξίζει μια ευκαιρία στην ευτυχία. Οι τελευταίες σκηνές μπορεί να είναι... χαριτωμενιές, αλλά είναι επιλογή προς την αισιοδοξία.

Η σκηνή-κλείδι, είναι στο νοσοκομείο με άρρωστα παιδιά. Επιστρατεύει -ενάντια σε όλα όσα καταλογίζουν στην περσόνα του ηθοποιού/κωμικού- τον ορισμό του συναισθηματικού "εκβιασμού" αλλά δεν υπάρχει το παραμικρό που δεν είναι αληθινό. Το στοίχημα της σειράς είναι πλέον στην κρίση σου. Θα συγκινηθείς ή θα παραμείνεις κυνικός;

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

imaginary, από την Spentzos imaginary, από την Spentzos