5 ελληνικές ταινίες στο Φεστιβάλ Σαράγιεβο 2020

Δημοσίευση: 24 Ιουλίου 2020, 20:04
Συντάκτης:

To φετινό Φεστιβάλ στο Σαράγεβο της Βοσνίας, εκτός του ότι θα πρόκειται για ένα από τα πρώτα που θα διεξαχθεί on location (αν όλα πάνε καλά) μετά την πανδημία, θα έχει εντονότατο γαλανόλευκο χρώμα, καθώς 5 ελληνικά φιλμ θα διαγωνιστούν σε διάφορα τμήματά του. 

Στο Επίσημο Διαγωνιστικό Τμήμα, ανάμεσα σε οκτώ ταινίες που θα διεκδικήσουν τα βραβεία, συμμετέχουν: το «Μικρά Ομορφα Αλογα» του Μιχάλη Κωνσταντάτου (που λίγες ημέρες πριν θα πραγματοποιήσει την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ της Σαγκάης) και το «Digger» του Τζώρτζη Γρηγοράκη που έκανε παγκόσμια πρεμιέρα και βραβεύτηκε στο φετινό Φεστιβάλ του Βερολίνου.

Στο Επίσημο Διαγωνιστικό Τμήμα Ντοκιμαντέρ, ανάμεσα σε 16 ταινίες, συμμετέχει το «Τέταρτος Χαρακτήρας» της Κατερίνας Πατρώνη, ενώ στο Διαγωνιστικό Τμήμα των Ταινιών Μικρού Μήκους, ανάμεσα σε 10 ταινίες κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του το «Στα Βήματά της» της Αναστασίας Κρατίδη.

Στο Διαγωνιστικό Τμήμα των Σπουδαστικών Ταινιών, ανάμεσα σε 15 ταινίες, συμμετέχει το «Η Γυναίκα του Λωτ» του Παναγιώτη Στεργιανού.

Το 26ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαράγεβο θα διεξαχθεί φέτος από τις 14 μέχρι και τις 25 Αυγούστου.

Καλή επιτυχία σε όλους και όλες!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos