Η νέα ταινία του Μιχάλη Κωνσταντάτου ταξιδεύει στο εξωτερικό

Δημοσίευση: 19 Ιουλίου 2020, 14:00

Το “All the Pretty Little Horses” (Μικρά όμορφα άλογα), η νέα μεγάλου μήκους ταινία του Μιχάλη Κωνσταντάτου ξεκινάει τη φεστιβαλική της πορεία από το 23ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σαγκάης, ένα από τα δυο μεγαλύτερα κινηματογραφικά φεστιβάλ της Ασίας και από τα σημαντικότερα του κόσμου, που θα πραγματοποιηθεί φέτος από τις 25 Ιουλίου έως τις 5 Αυγούστου.  

Επτά χρόνια μετά το βραβευμένο ντεμπούτο του “Luton”, ο Μιχάλης Κωνσταντάτος επιστρέφει με μια ατμοσφαιρική ιστορία αγάπης που πατάει πάνω στο είδος του ψυχολογικού θρίλερ (και το ανάποδο) για να μιλήσει «για όσα δε λέγονται, αλλά καταλαβαίνουμε ότι υπάρχουν. Όσα δεν πρόκειται ποτέ να ειπωθούν αλλά βρίσκονται πάντα εκεί για όποιον θέλει να τα δει». Μέσα από την ιστορία ενός παντρεμένου ζευγαριού σε μια κρίσιμη καμπή της κοινής του πορείας, το “All the Pretty Little Horses” είναι μια ταινία για μεγάλες προσδοκίες και ματαιώσεις, για τις βίαιες αλλαγές  και τις ταυτότητες που αυτές επαναπροσδιορίζουν, τους μύχιους φόβους μας και τη βαθιά λαχτάρα για συντροφικότητα και αποδοχή.

Η ταινία, με πρωταγωνιστές τη Γιώτα Αργυροπούλου και τον Δημήτρη Λάλο, είναι μια συμπαραγωγή μεταξύ Ελλάδας (Horsefly Productions, ΕΡΤ), Βελγίου (A Private View) και Γερμανίας (Massah Film), με την υποστήριξη των Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, Eurimages,  Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων & Επικοινωνίας,  The Belgian Federal Government’s Tax Shelter Programme και Creative Europe Programme – Media. Τις διεθνείς πωλήσεις της ταινίας έχει αναλάβει η Pluto Film.

Σύνοψη: Μετά από μία απότομη αλλαγή στη ζωή τους, η Αλίκη και ο Πέτρος βρίσκουν πρόσκαιρο καταφύγιο σε μια μικρή παραθαλάσσια επαρχιακή πόλη μαζί με τον μικρό τους γιο, Παναγιώτη. Και οι δύο έχουν βρει προσωρινές δουλειές, μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου να επιστρέψουν γρήγορα και μόνιμα στην Αθήνα. Η Αλίκη όμως αρχίζει να συνειδητοποιεί ότι το σχέδιο τους δεν λειτουργεί ή ακόμα χειρότερα ότι μπορεί καν να μην υπάρχει. Ο Πέτρος αντιλαμβάνεται την συναισθηματική απομάκρυνσή της ως μια σιωπηρή αποδοκιμασία για αυτά που δεν μπορεί να προσφέρει. Η απόσταση ανάμεσά τους μεγαλώνει επικίνδυνα κι οι δυο τους κινδυνεύουν να παγιδευτούν σε έναν ιστό από ψέματα που οι ίδιοι έφτιαξαν.

Το "All the pretty little horses" σε Βερολίνο, Βενετία και Τορίνο

Σημείωμα Σκηνοθέτη: Τι άνθρωποι γινόμαστε όταν καλούμαστε να αλλάξουμε; Οι βίαιες αλλαγές, ο τρόπος που συμβαίνουν και o αντίκτυπος τους, είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος μου. Διάφορες συνθήκες μας ωθούν πολλές φορές σε νέες άγνωστες καταστάσεις, συνήθως απρόθυμα αλλά και αναπόφευκτα, μπορεί να κληθούμε να αφήσουμε το σπίτι μας, τη χώρα μας, να μείνουμε χωρίς δουλειά, χωρίς οικονομική ευχέρεια, χωρίς κάποιον που αγαπάμε. Διαθέτουμε άραγε τις απαραίτητες δεξιότητες για να αντιμετωπίσουμε μια εντελώς άγνωστη πραγματικότητα; Και πώς τελικά την διαχειριζόμαστε; Στο All The Pretty Little Horses, οι ήρωες αναζητούν νέα ταυτότητα. Η πορεία τους προς αυτή μοιάζει σχεδόν με ενός είδους υπαρξιακό θρίλερ, το οποίο δεν βασίζεται στο παραδοσιακό ερώτημα του «ποιος είναι ο δολοφόνος;», αλλά εστιάζει στην τρομακτική, άγνωστη πραγματικότητα των ανθρώπων, σε μια αντιπαράθεση με τον εαυτό τους και πώς τελικά είναι ικανοί να αντιμετωπίσουν την αλήθεια τους - ή όχι. Η ταινία όμως αφορά έντονα και τη συντροφικότητα. Η ιστορία ξεκινά ακριβώς στο σημείο που οι ήρωες έχουν σχεδόν εξαντλήσει την υπομονή και τα ψυχικά τους αποθέματα. Μέσα από αντίθετες ψυχικές κατευθύνσεις, το ζευγάρι καλείται να ανακαλύψει τι τους κρατά μαζί, να ανακαλύψει αν διαθέτει κάτι πιο πολύτιμο από όλα αυτά που νιώθουν ότι έχουν χάσει.  Μέσα σε αυτό το πλαίσιο η απόφαση να μείνουν μαζί ή όχι γίνεται μια μάχη που πρέπει να κερδίσουν.

Ηθοποιοί (με σειρά εμφάνισης): Γιώτα Αργυροπούλου, Δημήτρης Λάλος, Δημήτρης Καπετανάκος, Αλέξανδρος Καραμούζης, Θάλεια Παπακώστα, Κώστας Ανταλόπουλος, Θανάσης Νάκος, Κατερίνα Διδασκάλου, Κώστας Λάσκος, Βίκυ Παπαδοπούλου, Αντώνης Μυριάγκος, Δημήτρης Καταλειφός, Gloria Inigo, Στέλιος Καραΐσκος. Σενάριο/σκηνοθεσία: Μιχάλης Κωνσταντάτος / παραγωγός: Γιώργος Τσούργιαννης / συμπαραγωγοί: Dries Phlypo, Jean-Claude Van Rijckeghem, Fabian Massah, Elie Meirovitz  / διεύθυνση φωτογραφίας: Γιάννης Φώτου GSC / μοντάζ: Γιώργος Μαυροψαρίδης ACE, Μυρτώ Καρρά / μουσική: Liesa Van Der Aa / ήχος: Γιάννης Αντύπας / σχεδιασμός ήχου: Jan Schermer / casting directors: Χριστίνα Ακζώτη, Alex Kelly /  σκηνικά: Δανάη Ελευσινιώτη / κοστούμια: Βασιλεία Ροζάνα /  μακιγιάζ: Κυριακή Μελίδου / παραγωγή: Horsefly Productions / σε συμπαραγωγή με: A Private View, Massah Film και EΡΤ, EZ Films / με την υποστήριξη του: Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, Eurimages, The Belgian Federal Government’s Tax Shelter Programme, Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας / συνεργάτες παραγωγοί: Peter Warnier – Wild At Art, Νίκος Μουτσελος – Two Thirty Five, Blindspot, Φώτης Φώτου, View Studio

Update 27/7/20: Με αφορμή την παρουσία της ταινίας στο online πρόγραμμα της Αγοράς στο Φετινό Φεστιβάλ Καννών, αλλά και στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ στο Σαράγεβο της Βοσνίας, αυτό είναι το επίσημο τρέιλερ:

 

 

Πρώτη δημοσίευση: 19 Ιουλίου 2020, 14:00
Ενημέρωση: 28 Ιουλίου 2020, 17:40

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
21 hours

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos