Το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Κινηματογράφου της Αθήνας έδωσε τα βραβεία του

Δημοσίευση: 13 Μαρτίου 2024, 12:55
Συντάκτης:

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 10 Μαρτίου 2024, το 2ο Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Κινηματογράφου της Αθήνας ΚΙΝΟ ΑΤΗΕΝS, με την τελετή λήξης που έλαβε χώρα στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και περιλάμβανε βραβεύσεις στα ελληνικά και διεθνή διαγωνιστικά τμήματα μικρού και μεγάλου μήκους, αλλά και στο νεοσύστατο παιδικό τμήμα ΚΙΝΟ JUNIOR. 

<a href="/nea/3o-festival-anexartitoy-kinimatografoy-tis-athinas-perimenei-tin-tainia-soy/69829">Tο 3ο Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Κινηματογράφου της Αθήνας περιμένει την ταινία σου</a>ΣΧΕΤΙΚΑTο 3ο Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Κινηματογράφου της Αθήνας περιμένει την ταινία σου

Το Φεστιβάλ παρουσίασε 80 ανεξάρτητες ταινίες από όλο τον κόσμο, μικρού και μεγάλου μήκους, ντοκιμαντέρ, ταινίες μυθοπλασίας και animation, από ένα ευρύ φάσμα θεματικών, με την ελευθερία που διακατέχει το ανεξάρτητο σινεμά παγκοσμίως. Ταινίες που παρακολούθησαν με ελεύθερη είσοδο, υπό την Αιγίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, περίπου 8.000 θεατές όλων των ηλικιών, με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους συγχρόνως, στο Σεράφειο και την Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος. 

Σε ό,τι αφορά τα φετινά Βραβεία του ΚΙΝΟ ATHENS, μετά τις συνεδριάσεις τους, οι ειδικές επιτροπές, που απαρτίζονταν από Έλληνες και Διεθνείς επαγγελματίες του κινηματογράφου, αποφάσισαν για τα εξής:

Το Χρυσό Ελαφάκι της Πόλης των Αθηνών απονεμήθηκε στην παιδική ταινία Vivarium του Daan Lucas από την Ολλανδία.

ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ

Το Χρυσό Ελάφι Μικρού Μήκους για το Εθνικό Διαγωνιστικό απονεμήθηκε στην ταινία Iota Period Omega, του Αλέξη Αλεξίου.

Το Χρυσό Ελάφι Μεγάλου Μήκους για το Εθνικό Διαγωνιστικό απονεμήθηκε στην ταινία Στον ουρανό του τίποτα με τα ελάχιστα, του Χρήστου Ανδριανόπουλου.

ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ

Το Χρυσό Ελάφι Μικρού Μήκους για το Διεθνές Διαγωνιστικό απονεμήθηκε στην Πορτογαλική ταινία Dildotectónica, του Tomás Paula Marques.

Το Χρυσό Ελάφι Μεγάλου Μήκους για το Διεθνές Διαγωνιστικό απονεμήθηκε στην διάσημη Γαλλίδα δημιουργού Claire Simon, για την ταινία της Nοtre Corps, που προβλήθηκε σε ειδική εκδήλωση στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, ενώ το βραβείο κατά την τελετή στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης παρέλαβε η ίδια η σκηνοθέτιδα, που βρέθηκε για πρώτη φορά στην Αθήνα, με αφορμή την ελληνική πρεμιέρα της ταινίας της.

«Σε αυτή την περίπλοκη εποχή, η σημασία της αφήγησης γίνεται ακόμα πιο ουσιαστική και το φεστιβάλ συνεχίζει να αντανακλά την ιδρυτική του αποστολή, δηλαδή τη δημιουργία ενός χώρου για καλλιτέχνες και δημιουργούς που θα παρουσιάζουν ανοιχτά το έργο τους. Ένας χώρος ελευθερίας όπου δεν υπάρχει λογοκρισία. Ένας χώρος ελευθερίας μέσω της τέχνης που δεν έχει σύνορα, είναι ουδέτερη και πολυποίκιλη.

Ραντεβού του Χρόνου!»

Νίνα Βελιγράδη, Καλλιτεχνική Διευθύντρια

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
23951
Feelgood
13609
Film Group
11150
Spentzos
4790
ΜΟΝΟΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ (DADDIO), από την Spentzos ΜΟΝΟΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ (DADDIO), από την Spentzos