Ένα διαφορετικό ελληνικό video clip

Δημοσίευση: 20 Σεπτεμβρίου 2020, 13:45

Ο Έκτωρ Σακάλογλου αποτελεί τον νεότερο βραβευμένο σκηνοθέτη (2017 σε ηλικία 19 ετών), πέρσι παρουσίασε την πτυχιακή του ταινία που έκανε πρεμιέρα στα μεγαλύτερα φεστιβάλ της χώρας, απέσπασε βραβείο Καλύτερου Σπουδαστή Σκηνοθέτη στο Φεστιβάλ Φλωρεντίας, αγοράστηκε από την ΕΡΤ για τηλεοπτική μετάδοση φτάνοντας μέχρι τα Βραβεία ΙΡΙΣ της Ελληνικής Ακαδημίας. Οπότε ο πολλά υποσχόμενος 22χρονος σκηνοθέτης κάνει μερικούς τελευταίους πειραματισμούς πριν επιστρέψει στα γυρίσματα της επόμενης ταινίας του.

ΣΧΕΤΙΚΑΜια μικρού μήκους "Βουτιά" στο φετινό καλοκαίρι

Περισσότερα για την μικρού μήκους "Γιαζίντι" εδώ.

Μόλις κυκλοφόρησε το νέο μουσικό βίντεο του νεοσύστατου σχήματος ULTRA BLACK FUNK. Ο στόχος του ραπ διδύμου είναι να φέρουν έναν ανατρεπτικό ήχο στην ελληνική  underground σκηνή. Τα μέλη της, ο ράππερ ΙΖΩ και  F(X) ένωσαν τις δυνάμεις τους με τον Έκτωρ Σακάλογλου, που υπογράφει το οπτικό αποτέλεσμα.

Tο όνομα ULTRA BLACK FUNK παραπέμπει στην ονομασία του ήχου τους. ULTRA  από άποψη ενέργειας, BLACK λόγω των σκοτεινών νοημάτων της και FUNK επειδή στοχεύει στην έντονη χορευτική  δύναμη που δίνει.

Το μουσικό βίντεο περιέχει τεχνικές λήψης που δεν συναντούμε σε ελληνικά βίντεο κλιπ, θυμίζοντας αντίστοιχα του Kendrick Lamar με το απότομο μοντάζ και φυσικά την κινηματογραφική εισαγωγή που υπογράφει ο σκηνοθέτης με τα χαρακτηριστικά μαύρα και κόκκινα χρώματα που γνωρίσαμε και στην τελευταία του ταινία (ΓΙΑΖΙΝΤΙ, 2019).

Σε αντίθεση με τις τάσεις της  ραπ σκηνής, βλέπουμε ένα βίντεο χωρίς ναρκωτικά, χωρίς σεξουαλικές εικόνες, βρισιές παρά μόνο  προσήλωση στην στιχουργική τους πένα και την άρτια αποτύπωση τους σε εικόνες.

Ο ΙΖΩ είναι γνωστός στο ευρύ κοινό από τα κομμάτια του ILLUMINATI και EΝΩΠΙΟΣ ΕΝΩΠΙΩ ενώ ο Φίλος του Χάους (Fx), κάνει τα πρώτα του βήματα στην μουσική τον τελευταίο χρόνο. Θα βρείτε το νέο του μουσικό βίντεο ΚΑΝΕ ΚΑΤΙ, διαθέσιμο στο Youtube, Spotify και όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες.

CLIP

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
Δε θες να χάνεις κλιπ;
Εγγράψου στο youtube κανάλι μας!
Δημοσίευση: 20 Σεπτεμβρίου 2020, 13:45
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ