Αυτό το video clip των Ception Of Ty, πρέπει να το δεις

Δημοσίευση: 19 Δεκ. 2021, 14:42

Ο σκηνοθέτης Χρήστος Πυθαράς (θυμηθείτε τις μεγάλου μήκους ΕυτυχίαΣόπι-Μια Ημέρα Ακόμη, την μικρού μήκους Πορτραίτα ) δημιούργησε μαζί με τον μουσικό Ντίνο Τσέλη, το indie σχήμα Ception of Ty

<a href="/multimedia-video-clip/essay1-ena-video-clip-vasi-enstiktoy/65879">Essay#1: Ένα video clip βάση ενστίκτου</a>ΣΧΕΤΙΚΑEssay#1: Ένα video clip βάση ενστίκτου

Ο Χρήστος Πυθαράς τραγουδά και γράφει στίχους, μαζί με τον Ντίνο Τσέλη στη μουσική, την ενορχήστρωση, και παραγωγή. 

Το Essay#2 πρέπει να το ακούσεςι και κυρίως πρέπει να δεις το video clip που σκηνοθέτησε ο Χρήστος Πυθαράς. Και να αφυπνιστείς. Το περιγράφουν οι ίδιοι: 

Αν και η αρχική ιδέα ήταν η περιγραφή μιας αρρωστημένης σχέσης ενός νεκρόφιλου με το θύμα του, γρήγορα συνειδητοποιήσαμε ότι η ιστορία του κλιπ μπορεί να πάρει άλλες προεκτάσεις και ερμηνείες.

Ενώ δεν υπήρξε αυτοσκοπός να πάρουμε θέση με το βίντεο σε σχέση με τα έκτροπα που συμβαίνουν στους καιρούς μας, παράλληλα, καταλάβαμε ότι δεν υπάρχει λόγος να το αποφύγουμε.
Όσοι λοιπόν "διαβάσουν" την ιστορία συμβολικά, μπορούν να αντικρίσουν μία όψη κακοποίησης ή εξαναγκασμού στον οποίο συνήθως υπόκεινται οι γυναίκες μέσα σε μια τέτοιου είδους σχέση. Συναισθηματική κακοποίηση βέβαια, μπορεί να υπάρξει και από το δύο φύλα αλλά όταν μιλάμε για σωματική βία σχεδόν πάντα είναι μονόπλευρη.

Ένα ερώτημα που θέλουμε να δημιουργήσουμε με το τελευταίο πλάνο που πετάει ο άντρας τη γυναίκα στα σκουπίδια, όσο ακραίο και κατακριτέο μοιάζει στο στήσιμο του, είναι αν κάτι αντίστοιχο μπορεί να έχουμε πράξει όλοι μας. Χωρίς να έχει χρειαστεί ένα πραγματικός κάδος ή πραγματικά σκουπίδια για να τα έχουμε "αδειάσει" σε κάποιες σχέσεις μας.

Όποιος μείνει στο πρώτο επίπεδο ανάγνωσης της αφήγησης, ίσως μπορεί να διακρίνει και την ειρωνεία που κουβαλά η ιστορία. Μια φαινομενικά αποτρόπαια σχέση που όμως αν αντικαταστήσεις τη νεκρή γυναίκα με μια ζωντανή σύντροφο, τότε όλες οι πράξεις θα έπρεπε να χρωματίζονται με μια ειδυλλιακή αντίληψη αυτής της σχέσης. Αν όμως πεις σε μια παρέα αντρών, ότι εσύ με τη φίλη σου ανάβετε κεράκια στο μπάνιο, χορεύετε βαλς στο σαλόνι, της στεγνώνεις τα μαλλιά και της σιδερώνεις τα ρούχα, θα θεωρηθείς εμετικά ρομαντικός ή ότι εκείνη σε κάνει ό,τι θέλει. Που υπάρχει λοιπόν ο χώρος για τέτοιες συμπεριφορές και μάλλον γιατί δεν υπάρχει, παρά μόνο αν θεωρηθούν σαχλές ή άρρωστες; 

    Ception of Ty

Αν αυτή η ιστορία είναι μυθοπλασία, οι περισσότερες δεν είναι. Ο εξαναγκασμός είναι πραγματικός.

CLIP

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
Δε θες να χάνεις κλιπ;
Εγγράψου στο youtube κανάλι μας!
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos