Το "Tetris" γίνεται κατασκοπικό θρίλερ

Δημοσίευση: 21 Φεβ. 2023, 14:20

Yπάρχει κάποιος ή κάποια που να μην έχει παίξει ποτέ στη ζωή του Tetris, ή έστω να μη γνωρίζει περί τίνος πρόκειται;

<a href="/nea/new-look-monotono-kai-afiloxeno-gia-ton-theati/69579">"Τhe new look": Μονότονο και αφιλόξενο για τον θεατή</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"Τhe new look": Μονότονο και αφιλόξενο για τον θεατή

Το θεωρούμε μάλλον απίθανο, ήρθε η ώρα να μάθουμε και το backround story ενός από τα δημοφιλέστερα video games στον πλανήτη που έχει πουλήσει περισσότερο από μισό δις αντίτυπα μέχρι τώρα σε όλες τις εκδοχές του.

Μισό δις, ε.

Και δεν αναφερόμαστε σε κάποιο animation, αλλά σε ένα κατασκοπικό θρίλερ!

To δημιούργησε ο Ρώσος σχεδιαστής βιντεοπαιχνιδιών Αλεξέι Πατζίτνοβ στη Μόσχα, το παιχνίδι κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στις 6 Ιουνίου του 1984 και πήρε την ονομασία του από το ελληνικό πρόθημα «τέτρα», που σημαίνει τέσσερα, και από το τένις, αγαπημένο άθλημα του Πατζίτνοβ.

Το Tetris έγινε παγκόσμια επιτυχία όταν ο Αμερικανός Χενκ Ρότζερς κατάφερε εν μέω του Ψυχρού Πολέμου ΗΠΑ-ΕΣΣΔ, να εξασφαλίσει τα πνευματικά δικαιώματα, ενώ εκτοξεύθηκε η δημοφιλία του με την βοήθεια του πρώτης γενιάς Game Boy της Nintendo.

Στο πρώτο trailer της ταινίας που θα δούμε στο Apple TV+ στις 31 Μαρτίου 2023 πρωταγωνιστεί ο Τάρον Έτζερτον (που πολύ μας άρεσε στο Black Bird επίσης του Apple TV) στον ρόλο του Ρότζερς και ταξιδεύει στη Σοβιετική Ένωση για να συναντήσει τον δημιουργό του Tetris και να αποκτήσει τα δικαιώματα. Σύμφωνα με τον κομμουνιστικό νόμο, ωστόσο, το παιχνίδι ανήκει στον Σοβιετικό λαό και ο Rogers θα πρέπει να βγάλει άκρη με το καθεστώς…

Η σκηνοθεσία είναι του Τζον Σ. Μπερντ («Χοντρος & Λιγνός») ενώ ο Νοα Πινκ, δημιουργός της σειράς «Genius» του National Geographic, έγραψε το σενάριο.

TRAILER

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
Δε θες να χάνεις κλιπ;
Εγγράψου στο youtube κανάλι μας!
Πρώτη δημοσίευση: 21 Φεβ. 2023, 14:20
Ενημέρωση: 22 Φεβ. 2023, 15:11
Συντάκτης: 
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos