"Saltburn": Απειλητικό, γοτθικό, queer

Δημοσίευση: 21 Οκτ. 2023, 17:24

Λίγες ταινίες συζητήθηκαν τόσο πολύ, πίσω στο 2020, όσο το “Promising Young Woman”, το μεγάλου μήκους σκηνοθετικό και σεναριακό ντεμπούτο της ηθοποιού Έμεραλντ Φένελ (“The Crown”). Και η βράβευσή της με το Όσκαρ Καλύτερου Πρωτότυπου Σεναρίου, επισφράγισε αυτό που ήταν λίγο πολύ προφανές: ότι εδώ έχουμε να κάνουμε με μία πολύ ενδιαφέρουσα δημιουργό. Έτσι, υπήρχε μια δικαιολογημένη ανυπομονησία για το επόμενο βήμα της και, τρία χρόνια μετά, έρχεται η στιγμή να δούμε τι μας έχει ετοιμάσει.

<a href="/nea/o-mpari-kiogkan-tha-ypodythei-ton-santam-hoysein/69463">O Mπάρι Κιόγκαν θα υποδυθεί τον Σαντάμ Χουσεϊν</a>ΣΧΕΤΙΚΑO Mπάρι Κιόγκαν θα υποδυθεί τον Σαντάμ Χουσεϊν

Το “Saltburn”, ένα κολεγιακό δράμα που εξετάζει την τομή μεταξύ του προνομίου και της επιθυμίας, έχει πλέον ένα πολλά υποσχόμενο επίσημο τρέιλερ, με μια σαγηνευτική γοητευτική ατμόσφαιρα και τις χαρισματικές παρουσίες των Μπάρι Κέογκαν (“The Banshees of Inisherin”) και του Τζέικομπ Ελόρντι (“Euphoria”) στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη της ταινίας, ο Όλιβερ (Κέογκαν) είναι ένας νέος φοιτητής στην Οξφόρδη, ο οποίος δυσκολεύεται να βρει τη θέση του στο θρυλικό πανεπιστήμιο. Εκεί, γνωρίζει τον Φίλιξ (Ελόρντι), ο οποίος τον καλεί να περάσει το καλοκαίρι στο Saltburn, το αρχοντικό της αριστοκρατικής οικογένειάς του, τα μέλη της οποίας είναι –το λιγότερο– εκκεντρικά.

Το καστ συμπληρώνουν οι Ρόζαμουντ Πάικ (“Gone Girl”), Ρίτσαρντ Ε. Γκραντ (“Withnail & I”), Άλισον Όλιβερ (“Conversations with Friends”), ενώ σε μικρό ρόλο θα δούμε και την Κάρεϊ Μάλιγκαν, πρωταγωνίστρια του “Promising Young Woman”, στη δεύτερη συνεργασία της με τη Φένελ.

Το “Saltburn” έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα του τον περασμένο μήνα στο Φεστιβάλ του Telluride και οι καλές κριτικές που έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής, σε συνδυασμό με το απειλητικό, σχεδόν γοτθικό, και με queer νύξεις τρέιλερ, έχει δικαιολογημένα αποκτήσει ένα γερό buzz.

Η ταινία θα κάνει την έξοδό της σε επιλεγμένες αίθουσες των ΗΠΑ στις 17 Νοεμβρίου, ενώ στις 22 Νοεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσει να προβάλλεται και σε άλλες χώρες. Στην Ελλάδα δεν γνωρίζουμε ακόμα πότε θα έρθει, αλλά μόλις το μάθουμε θα επανέλθουμε!

TRAILER

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
Δε θες να χάνεις κλιπ;
Εγγράψου στο youtube κανάλι μας!
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos