"Pawn sacrifice": O Τόμπι Μαγκουάιρ παίζει φοβερό σκακι

Δημοσίευση: 1 Ιουνίου 2015, 12:44

O Mπόμπι Φίσερ ήταν μια πραγματική διάνοια στο σκάκι, ένας από τους κορυφαίους παίκτες που εμφανίστηκαν ποτέ στην ιστορία που μάλιστα επειδή έτυχε να παίζει την εποχή του Ψυχρού πολέμου μεταξύ ΗΠΑ-Ρωσίας και αρκετές φορές να νικά τους μεγάλους αντιπάλους του, Σπάσκι και Κασπάροβ, δεν ήταν λίγες οι φορές που οι επιτυχίες του αποκτούσαν ξεκάθαρα πολιτικό χαρακτήρα και εξυπηρετούσαν ανάλογες σκοπιμότητες.

Σαν άνθρωπος ήταν δύστροπος και προβληματικός, όμως όταν έπαιζε σκάκι μεταμορφωνόταν πλήρως, είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι μπορούσε να παίξει αντίπαλος με περισσότερους από έναν αντίπαλους, ταυτόχρονα...

Ο Μπόμπι Φίσερ έγινε ο νεότερος πρωταθλητής στην Αμερική σε ηλικία 14 ετών κι έφτασε στο σημείο να πεθάνει σε ηλικία 64 ετών στην Ισλανδία, αποκομμένος απ’ όλους...

Η ζωή του θρυλικού σκακιστή μεταφέρθηκε δυο φορές στον κινηματογράφο. Πρώτα το 1993 στο «Searching for Bobby Fischer» του Στίβεν Ζέιλιαν (βραβευμένος με Όσκαρ σεναρίου για τη «Λίστα του Σίντλερ») με τον Μπεν Κίνγκσλεϊ και πιο πρόσφατα το 2011 στο ντοκιμαντέρ «Bobby Fischer Against the World» σε σκηνοθεσία της Λιζ Γκάρμπους.

Στη νέα ταινία «Pawn Sacrifice» που θα σκηνοθετήσει ο τρομερά υπερτιμημένος Έντουαρντ Ζούικ («The last samurai», «Blood diamond», «Defiance»), τον Φίσερ θα (προσπαθήσει να) ενσαρκώσει ο Τόμπι Μαγκουάιρ, ενώ πρωταγωνιστούν επίσης οι Λιβ Σράιμπερ (στο ρόλο του Ρώσου Μπόρις Σπάσκι), Λίλι Ρέιμπ, Πίτερ Σκάρσγκαρντ.

TRAILER

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
Δε θες να χάνεις κλιπ;
Εγγράψου στο youtube κανάλι μας!
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos