Ο Τζέιμς Γκρέι προσγειώνεται στη Γη με δυνατό καστ

Δημοσίευση: 10 Σεπτεμβρίου 2022, 11:48

Ο Τζέιμς Γκρέι αποφάσισε να προσγειωθεί στη Γη, μετά το πολύ ενδιαφέρον, αν και κάπως άνισο «Ad Astra»

<a href="/tainies/one-life/69301">One life</a>ΣΧΕΤΙΚΑOne life

Aν έλειπαν τα «The lost city of Z» και μάλλον και το «The immigrant», η φιλμογραφία του Τζέιμς Γκρέι θα έστεκε πολύ πιο ομογενοποιημένη, παρά το προ διετίας «Ad Astra» που έμοιαζε διαφορετικό μεν σε θεματολογία από τα Τwo Lovers, We Own The Night, Yards για παράδειγμα, αλλά ήταν τελικά πολύ κοντά σε ύφος, παλμό και εννοιλογική σημασιολογία.

Ο 52χρονος Αμερικανός δημιουργός ετοίμασε το «Armageddon Time», το οποίο διαθέτει ένα δυνατό καστ, με Άντονι Χόπκινς, Τζέρεμι Στρονγκ και Ανν Χάθαγουεϊ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους (και την Τζέσικα Τσαστέιν σε έναν μικρότερο), οι οποίοι αντικατέστησαν τους Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Όσκαρ Άιζακ, Κέιτ Μπλάνσετ που είχαν ανακοινωθεί πέρυσι.

Ο Γκρέι έχει γράψει και το σενάριο, ενώ το φιλμ θα αναφέρεται στην Αμερική των 80s και θα αφορά μια coming of age ιστορία με αρκετά αυτοβιογραφικά του στοιχεία.

«Αυτή την φορά θα επικεντρωθώ στους ανθρώπους, θα εξετάζω τα συναισθήματα και τις σχέσεις τους. Κατά μία έννοια, ναι πρόκειται για τη δική μου παιδική ηλικία, αλλά ταυτόχρονα όλοι θα μπορούν να ταυτιστούν με μία ιστορία οικογενειακής αγάπης. Νομίζω ότι οι οικογένειες έχουν κίνητρο την αγάπη και αυτό τελικά μετράει, ακόμα και αν κάνουν λάθη. Η ιστορία που διηγούμαι, είναι όταν άλλαξα σχολείο σε ηλικία 11 ετών. Από το δημόσιο, με έγραψαν σ' ένα ακριβό ιδιωτικό και μπήκα σ' έναν μικρόκοσμο πλούτου και προνομίων. Άφησα πίσω τον κολλητό μου, ο οποίος παρέμεινε στο δημόσιο, κι η ταινία θα δείξει τι έκανε σε μένα αυτή η αλλαγή και τι σε εκείνον, Και αυτή η ανισότητα στις δύο μορφές εκπαιδευτικών συστημάτων αντανακλά και έναν βαθύ κοινωνικό ρατσισμό στις ΗΠΑ εκείνη την εποχή...»

Το τρέιλερ είναι σε αντίστοιχο ύφος. Η ταινία αναμένεται στις αίθουσες στις 28 Οκτωβρίου.

TRAILER

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
Δε θες να χάνεις κλιπ;
Εγγράψου στο youtube κανάλι μας!
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos