"Μινόρε": Τρόμος και ρεμπέτικο

Δημοσίευση: 21 Aug 2023, 12:29
Συντάκτης:

Ένα από τα είδη που το μοντέρνο ελληνικό σινεμά δεν αποκρυπτογραφήσει και χαρτογραφήσει ακόμη, είναι αυτό του τρόμου. Οι φαν χειροκροτήσαμε το "Κακό" του Γιώργου Νούσια,αλλά ο δρόμος που έχει να διανυθεί είναι μεγάλος. 

Σε αυτό το μήκος κύματος έρχεται ο Κωνσταντίνος Κουτσολιώτας να καταθέσει την φιλμική πρότασή του με το "Μινόρε", 10 χρόνια μετά το σκηνοθετικό του ντεμπούτο "Ο χειμώνας". 

Η νέα του ταινία χαρακτηρίζεται ως κωμωδία τρόμου. η οποία συνδυάζει b-movies και κωμωδίες τρόμου με τα ελληνικά μουσικά μελοδράματα. Και σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη: Όταν μια μυστηριώδης ομίχλη κατακλύζει την πόλη και μυστηριώδη πλάσματα εμφανίζονται, δέκα καθημερινοί ήρωες βγαίνουν στους δρόμους να τα αντιμετωπίσουν και να σώσουν την Αθήνα, με όπλα τα μπουζούκια τους. 

Το τρέιλερ έχει άφθονο χαβαλέ, αίμα και διπλοπενιές, η ταινία πραγματοποίησε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο φεστιβάλ Fantaspoa στο Πόρτο Αλέγκρε της Βραζιλίας τον περασμένο Απρίλιο, θα προβληθεί στις 26 Αυγούστου στο Frightfest του Λονδίνου, ενώ η ελληνική της πρεμιέρα αναμένεται μέσα στη νέα κινηματογραφική σεζόν.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Αντώνης Τσιτσόπουλος, Χρήστος Κοντογιώργης, Δάφνη Αλεξάντερ, Εφη Παπαθεοδώρου, Ελευθερία Κόμη, Μάκης Παπαδημητράτος, Χρήστος Κάλλοου, Στέλιος Δημόπουλος, Απόλλωνας Μπόλλας, Μελέτης Γεωργιάδης, Νεφέλη Μαρία Δούκα, Κωνσταντίνος Συμσιρής, Γιάννης Ζουγανέλης, Νίκος Μπράβος, Νταβίντ Τούτσι και Ιγκορ Γκόρεβιτζ.

Περισσότερα στο επίσημο σάιτ της ταινίας

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΦΡΟΪΝΤ | FREUD'S LAST SESSION  , από την Spentzos Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΦΡΟΪΝΤ | FREUD'S LAST SESSION  , από την Spentzos