Θα το βρείτε: Cosmote TV

Σύνοψη: Καθώς οι πηγές ενέργειας στη Γη τελειώνουν, στέλνεται αποστολή από παιδιά σε μακρινό πλανήτη όπου οι απόγονοι τους θα δημιουργήσουν νέες συνθήκες, και το ανθρώπινο είδος να συνεχίσει. Το ταξίδι όμως κρύβει μυστικά που θα οδηγήσουν στη παράνοια.

Γνώμη: Ο σκηνοθέτης Neil Burger εχει κανει καλές ταινίες, όπως το όμορφο The illusionist (2006) ή το γλυκόπικρο The lucky ones (2007) τα τελευταία χρόνια όμως έχει μπεί σε πατάτα mode με την Τριλογία της Απόκλισης και το remake των Άθικτων.Το κερασάκι στη τούρτα μάλλον βρίσκεται στο φετινό Voyagers.

Σαν μια κατάρα να έπεσε στα φιλμ που ήταν να βγούν εν μέσω covid και το αποτέλεσμα ήταν όχι μόνο απλώς να αργήσουν να παρουσιαστούν στις οθόνες ή να καταποντιστούν στα ταμεία αλλα και να αποτελούν απο αδιάφορες η κακές ταινίες.

Εδώ αν και το σενάριο είναι χιλιοειπωμένο: το Voyagers ξεκινάει υποσχόμενο με τον υποτιμημένο κατα τη γνώμη μας αλλα σπουδαίο ηθοποιό Colin Farrell που ακολουθεί την αποστολή στο διάστημα για να προστατεύσει την ψυχική υγεία των νέων που βρίσκονται σε μια κατάσταση 'φυτών' ετσι ώστε να βρίσκονται σε μια είδους καταστολή.

Όμορφες εικόνες απο το διάστημα που ούτως η άλλως είναι ανατριχιαστικό ,ένα μυστήριο να πλανάται για το τί συμβάινει και τον Farrell μονίμως σε μια μελαγχολία που το έχει και εύκολο.

Η κατάρρευση του πράγματος έρχεται όταν μετά το πρώτο μισάωρο τη μπαγκέτα αναλαμβάνουν οι νεότεροι. Δεν γνωρίζουμε αν μπήκαν τόσο καλά στο πετσί του ρόλου,αλλά η κόρη του Johny Depp Lily-Rose ,o Tye Sheridan και ο Fion Whitehead (του Dunkirk) που απο μόνος του έχει αντιπαθητική φάτσα βρίσκονται σε μια ζομποειδή κατάσταση και οι ερμηνείες τους θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν άοσμες και άχρωμες.

Και τα "θετικά" συνεχίζονται.

Μπορεί οι σκέψεις για ένα νέo 'Αρχοντα των Μυγών' σε διαστημικό σκάφος να ακούγονται ενδιαφέρον,έλα όμως που το ξέσπασμα των συναισθημάτων καθώς και οι λεπτές γραμμές πάνω στο τί είναι ηθικό και τι όχι εστιάζονται απο το σενάριο στο εξής ένα. Ο πιό καβλωμένος κερδίζει παγωτό!

'Aντε με το καλό και στις 51 αποχρώσεις του γκρι εκεί όπου κανείς δεν ακούει τα ουρλιαχτά σου.

Πραγματικά τραγική παρουσίαση του κεντρικού θέματος που καταλήγει σε ένα ανελέτητο πινγκ πονγκ για το ποιος θα κερδίσει τη βασίλισσα του ταξιδιού.

Όσοι δε βάλαμε μυαλό με το Chaos walking φάγαμε και το Voyagers και ήρθαμε στα ίσα μας.

Μετά αναρωτιούνται πολλοί γιατί έχουμε κολλήσει με τα Alien, τους Κυνηγούς και τους Εξολοθρευτες: ταινίες 30 ετων και βάλε που βλεπουμε στο repeat ανετότατα. Πως να γίνει διαφορετικά οταν οι τελευταίες προσπαθειες sci fi έχουν κατακλυστεί απο teen ρομαντζα και μια προσπαθεια να παντρέψουμε το Riverdale και το Elite πετώντας και μηνύματα γύρω απο την ουσία των ανθρώπων.

Μια ακόμα χαμένη προσπάθεια στον τομέα της επιστημονικής φαντασίας που σπαταλάει ότι καλό έχει στην έναρξη της και καταλήγει σε μια άνευρη και χωρίς τη παραμικρή ανατροπή προσπάθεια.

Μίλτος Παπατριανταφύλλου

Πρώτη δημοσίευση: 29 Οκτ. 2021, 16:34
Ενημέρωση: 29 Οκτ. 2021, 16:34
Τίτλος:
Voyagers
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
108
Εταιρία διανομής: 
Πλατφόρμα Streaming: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos